Hava Durumu

Ve bariyerler kaldırılıyor

Bursaspor Başkanı Ali Ay ve İkinci Başkan Cem Öztürk, Büyükşehir Belediye Stadyumu'nu çevreleyen bariyerlerin kaldırılması konusunda İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile anlaşmaya vardı. Buna göre stadın Hayran Caddesi'ne bakan bölümündeki bariyerler kalkacak. İlk kazma ise bu hafta vurulacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2018 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2018 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ve bariyerler kaldırılıyor

Haber ISüha GürsoyI

PROJE KABUL EDİLDİ

Yapıldığı günden bu yana kaldırılması gündemde olan ancak güvenlik nedeniyle bir türlü sorun aşılamayan Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nu çevreleyen bariyerler konusunda Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve Bursaspor arasında anlaşma sağlandı. İl Emniyet Müdürü Osman Ak'la bir araya gelen Bursaspor Başkanı Ali Ay ve ikinci başkan Cem Öztürk hazırlanan projeyi Osman Ak'a sundu. Sönmez Medya'ya açıklamada bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay, bariyerlerin kaldırılması için anlaşma sağlandığını söyledi. Ali Ay, "Stadyumun çevresindeki bariyerlerin kaldırılması hep gündemimizdeydi. Maalesef bugüne kısmetmiş. Emniyet müdürümüz bizden bir proje istemişti. Yönetici arkadaşlarımız bir proje hazırlattılar. Bu proje onaylandı. Stadın bazı bölümlerinde yer alan bariyerlerin kaldırılması konusunda emniyet müdürümüz onay verdi." dedi.

24 SAAT KULLANILACAK

Sorunun ortadan kalkması adına gösterdiği yakın ilgiden dolayı Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak'a teşekkür eden Bursaspor Başkanı Ali Ay, bu hafta içinde ilk kazmayı vuracaklarını söyledi. Ali Ay, "Sayın emniyet müdürümüze buradan çok teşekkür ediyorum. Bu işin içerisinde sayın valimiz de var. Ona da çok teşekkür ediyorum. Buradaki amacımız stadın o bölümündeki kiralanabilir alanların daha rahat kiralanabilmesi. Ve bu sayede de stadın 24 saat yaşanabilir hale gelmesi. Çok şükür bu hafta kazmayı vurmaya başlayacağız. Ve bu sayede stadyumumuzun önündeki bariyerlerin bir kısmı kalkacak. Hayran Caddesi'ne bakan kısımdaki bariyerleri kaldıracağız. Ayrıca şöyle de bir durum söz konusu. O bölgedeki yer sahipleriyle de bir görüşme yapılacak. Bir otopark alanı düşünüyoruz. O da gerçekleşirse otopark sorunumuz da olmayacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bu kalecileri nereden buluyorsunuz?

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in maç sırasında yaptıkları sohbette kendisine 'Bu kalecileri nereden buluyorsunuz?' diye sorduğunu da açıkladı. Ali Ay, "Ben de kendisine 'Bizim Vakıköy'ümüz bu iş için ideal. Sadece Okan değil, onun arkasında sıralarının gelmesini bekleyen 2-3 kalecimiz daha var. Bu kalecilerimiz de bugün çıkıp Süper Lig'de rahatlıkla maç oynayabilirler.' dedim. Hatta Mustafa Cengiz'e Muhammed Şengezer'den de bahsettim. Burada Vakıfköy'de görev alan antrenörlerimizi de tebrik etmek lazım. Türkiye'nin gen haritası çıkartılmış. Bana Bursa'nın futbol için en uygun şehir olduğu söylendi. Biz de zaten bunun meyvelerini görmeye başladık. Bu hafta herkes gördü. 4 genç oyuncumuz sahadaydı bir o kadar da kulübede bekledi. Milli takımlarda da oyuncularımız var. Biz doğru yoldayız. Bizim düşüncemiz en fazla 8 yabancıyla oynamak. Şampiyon olduğumuz sezon altyapımızdan 4 oyuncumuz vardı. İnşallah o günleri yine görürüz." diye konuştu.

Kanat ve 10 numara arıyoruz

Oyuncu izlemek için Fransa'ya giden heyetten gelecek raporu beklediklerini söyleyen Ali Ay, "Fransa'ya iki arkadaşımız gitti. Orada cumartesi ve pazar maçlarını izlediler. Raporlarını sunacaklar. Bizim şu anda izlediğimiz futbolcular 2019'da sözleşmeleri bitecek oyuncular. Herkes biliyor Bursaspor'un bir kanat bir de 10 numaraya ihtiyaç olduğunu. Bu çalışma sadece devre arası için değil, sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncularımızın boşluğunu doldurmak için." ifadelerini kullandı.

Hedef 8'de 8 galibiyet

Sönmez Medya'ya yaptığı açıklamada takımın durumuna da değinen Bursaspor Başkanı Ali Ay, hedeflerinin ligin ilk yarısının bitimine kadar çıkacakları tüm maçları kazanmak olduğunu söyledi. Ali Ay, "Takımımız iyi oynuyor fakat üç puanı sadece bir maçta alabildik. Aslında bizim şu anda 16-17 puanımız olması lazımdı. Görüntü olarak, mücadele olarak çok güzel bir durum var fakat o topu üç direğin arasından geçiremiyoruz. Geçirdiğimiz zaman sayılmıyor. Hocamızla da bir toplantı yaptık. Önümüzde 8 maç var. Bu 8 maçta hedefi 8 galibiyet almak olarak belirledik." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.