Hava Durumu

Ve beklenen saldırı başladı!

Musul ve Telafer'i terör örgütü IŞİD'den temizleyen Irak ordusu, şimdi de katil sürüsünün elinde tuttuğu bir başka önemli nokta Kerkük Havice'ye doğru harekete geçti. Operasyonun zamanlaması dikkat çekiyor, Mesut Barzani yönetimi Pazartesi günü bağımsızlık referandumu yapmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ve beklenen saldırı başladı!

Irak'ta işgal ettiği toprakların büyük çoğunluğunu kaybeden terör örgütü IŞİD'e ağır bir darbe daha geliyor.Irak Ordu birlikleri, gece yarısı Kerkük'ün batısındaki Havice'ye doğru saldırıya geçti. Havice ve çevresi, IŞİD'in halihazırda elinde tuttuğu en önemli noktalardan biri.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, dün Havice'nin kuzeyindeki Mahmur'u ziyaret etmiş ve operasyon sinyali vermişti.Havice, tıpkı Musul gibi 2014 yılında terör örgütünün kontrolüne geçmişti.Kerkük'te bugünlerde tansiyon çok yüksek. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin bağımsızlık referandumu hamlesi, her an bir iç çatışmayı tetikleyebilir.

Bağdat yönetimi ve Türkiye başta olmak üzere neredeyse tüm dünyanın karşı çıktığı referandumun en kritik kenti Kerkük. Petrol zenginliğiyle öne çıkan kentte Türkmenler, Araplar ve Kürtler birlikte yaşıyor.Ancak referandum sonrası için kentteki Türkmenler ve Araplar çok endişeli. Son olarak bazı peşmerge grupları Türkmenlere saldırı düzenledi ve çatışma çıktı.

Bağdat yönetiminin görevden aldığı Kerkük Valisi Necmettin Kerim, önceki gün düzenlenen referandum mitinginde Erbil yönetiminin asıl niyetini ortaya döken sözler sarfetmişti. Kerkük'ün Kürtlere ait olduğunu savunan Kerim, referandumun bu amaçla yapıldığını söyledi. Haziran 2014'te Musul'da halifelik ilan eden terör örgütü IŞİD'in hem Irak'tan hem de Suriye'den siliniyor. Suriye'de elinde tuttuğu toprakların neredeyse yüzde 85'ini kaybeden teröristler, Irak'ta da benzer bir sona doğru ilerliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.