Hava Durumu

Ve Çılgın Türkler sahneye çıkıyor

EURO 2016’da gün Türklerin günü… A Milli Takım, D Grubu ilk maçında Hırvatistan’la kozlarını paylaşıyor. Parc des Princes’te oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak, kalpler 90 dakikalığına duracak.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ve Çılgın Türkler sahneye çıkıyor
16.00’DA BAŞLAYACAK

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk maçında bugün Hırvatistan ile karşılaşacak. Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada D Grubu'nda yer alan Türkiye, rakibini mağlup edip, büyük avantaj elde etmek istiyor. Başkent Paris'teki Parc des Princes'te yapılacak maç, saat 16.00'da başlayacak. Bu önemli karşılaşmada İsveçli hakem Jonas Eriksson düdük çalacak.

78 MİLYON TEK YÜREK

Bu büyük organizasyona 4’üncü kez katılan Türkiye’ye güven tam… 78 milyonun tek yürek olduğu karşılaşma öncesi hem Fransa’daki taraftarlar hem de ekran başındaki milyonlar büyük bir zaferin daha geleceğine emin. 8 yıl sonra böylesine büyük bir organizasyonda sahne alacak ‘Çılgın Türkler’in ne zaman ne yapacağı hiçbir zaman belli olmaz. Lafın kısası, “Biz bitti demeden bitmez”, bitmeyecek de…



Tek Timsah Harun Tekin

A Milli Takım’ın 23 kişilik kadrosunda tek bir Bursasporlu yer alıyor. O da, gösterdiği performa-nsla Ay Yıldızlı formayı sonuna kadar hak eden Yeşil Beyazlı file bekçisi Harun Tekin… Aday kadroya çağrılan, Fatih Terim’in değişilmez ismi Serdar Aziz ise sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılmıştı. 



UNUTULMAZ ZAFER

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan ile 7’nci kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, 4'ü resmi, 2'si özel geride kalan 6 maçtan 2'sini kaybederken, 4'ünde berabere kaldı, rakibi karşısında penaltılar hariç galibiyet elde edemedi. İki ekip arasındaki en önemli karşılaşma ise EURO 2008'de, Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanan çeyrek final maçı oldu.

Karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere sonuçlandı. Uzatmaların 119’uncu dakikasında Hırvatistan, Klasnic'in attığı golle 1-0 öne geçti. Türk Milli Takımı, 120+1’inci dakikada Semih Şentürk'ün attığı golle durumu 1-1'e getirdi ve maçı penaltılara taşıdı. Penaltılarda rakibini kupanın dışına iten milli takım, tarihi bir başarıya imza attı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.