Hava Durumu

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi

Ankara’da merak ediliyordu: Erdoğan, o programa katılacak!

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 07:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 07:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Anayasa Mahkemesi’nde yüksek mahkemenin 54. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenecek törene katılacak. Erdoğan’ın; bu törene katılacak olması, Cumhurbaşkanı’nın Anayasa Mahkemesi’nin bazı kararlarına gösterdiği tepkinin o kararlarla sınırlı olduğu ve devletin ana işleyişindeki uyumda temel bir sıkıntının olmadığını göstermesi açısından sembolik açıdan önemli.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan; Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyelerine ilişkin kararının ardından ilk kez 5 Nisan’da baş başa görüşmüştü.
Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bu kabulde, Erdoğan’a, yüksek mahkemenin kuruluş yıldönümü davetiyesini iletmişti.

Erdoğan’ın, Anayasa Mahkemesi’ndeki törene katılıp katılmayacağı merak ediliyordu.

'SAYGI DUYMUYORUM' DEMİŞTİ

Erdoğan; Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesiyle ilgili yüksek mahkeme kararının ardından şu açıklamada bulunmuştu:

"Anayasa Mahkemesi bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Ben Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım o kadar. Ama onu kabul etmek durumunda değilim, bunu çok açık net söyleyeyim ve verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum. Niye? Çünkü ortada bir gerçek var. Bakın bu bir beraat kararı değildir. Bu bir tahliye kararıdır. Aslında onlarla ilgili kararı veren mahkeme kararında direnebilirdi. Eğer kararında direnmiş olsaydı bu bireysel başvuru veya Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karar boşa çıkacak ve yahutta şu anda tahliye edilmiş olan bu kişiler AİHM'e gideceklerdi."

Zühtü Arslan da, "Kararlarımız eleştirilebilir ama bütün makamları bağlar" demişti.

TÖRENE KATILACAK

Bu polemiklerin ardından 5 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan ile Arslan görüşmüştü. Arslan, Cumhurbaşkanı’na davetiyeyi iletmişti.

Erdoğan, bu sabah saat 10.30’da Anayasa Mahkemesi’nin 54. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılacak törene katılacak. Tören, Anayasa Mahkemesi’nin Ankara - İncek’teki binasında yapılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.