Hava Durumu

Ve YGS başladı... Sınav soruları ve cevapları kaçta açıklanacak?

Üniversite adaylarının girdiği YGS (Yükseköğretime Geçiş sınavı) başladı. ÖSYM tarafından bu sene ilk defa uygulanan sisteme göre sınava 9:45'ten sonra gelen öğrenci kabul edilmedi. Sınav saat 10.00'da başladı, 12.40'ta sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ve YGS başladı... Sınav soruları ve cevapları kaçta açıklanacak?

Üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı. Peki, YGS kaç saat sürecek? Sınav 2 saat 40 dakika sürecek ve 12.40'ta bitecek.

Bu yıl 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS, 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisi ile gerçekleştiriliyor.

Erken saatlerden itibaren sınava girecekleri binalara gelen adaylar, kimlik kontrolü yapılarak ve güvenlik kontrolünden geçirilerek sınav salonlarına alındı. Sınav binalarının kapıları saat 09.45'te kapatılarak, bu saatten sonra gelenler alınmadı.

Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer alıyor. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru yöneltiliyor.

SINAVDA ADAYLARA 160 SORU İÇİN 160 DAKİKA VERİLDİ

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika veya son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek, kısa süre için bile olsa salondan çıkamayacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecek.

Öte yandan, saat 07.00'den 09.45'e kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutularak, kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.

YGS SORU VE CEVAPLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Adaylar, önümüzdeki günlerde sonuçların açıklanmasından önce sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol edebilmek için YGS soru ve cevaplarının yayımlanmasını bekleyecekler. YGS 2017'de çıkacak soruların cevaplarının kısa sürede erişime açılması bekleniyor.

YGS SORU VE CEVAPLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

YGS'nin saat 12.40'ta bitmesini müteakip soru kitapçıkları gün içinde sınava giren öğrencilerin erişimine açılacak. Öğrenciler ÖSYM'nin resmi sitesine bağlı olan Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik numaraları ve kendi belirledikleri şifreleri ile soru ve cevaplara ulaşabilecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.