Hava Durumu

Vederson iddiaları kabul etmedi

''Futbolda şike'' davasında çapraz sorgusu yapılan tutuksuz sanık Gökçek Vederson, Trabzonspor-Bursaspor maçına ilişkin kendisine Fenerbahçe tarafından teşvik primi verildiği iddialarını kabul etmedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2012 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2012 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vederson iddiaları kabul etmedi


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuksuz sanıklardan Gökçek Vederson'un, yeminli tercüman eşliğine sorgusu yapıldı.

Mahkeme Başkanı Ekinci, Trabzonspor Bursa maçında Fenerbahçe tarafından teşvik primi verildiği iddiasıyla suçlandığını hatırlattı.

Gökçek Vederson, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek söz konusu maç öncesinde Fenerbahçe kulübündeki arkadaşlarının kendisiyle görüştüğünü belirtti. Yaptığı görüşmelerin normal görüşmeler olduğunu anlatan Vederson, Fenerbahçe tercümanı Samet Güzel ile maç öncesinde Fenerbahçe'den var olan alacaklarına ilişkin görüştüğünü iddia etti. Vederson, İstanbul'a gelip Samet Güzel ile görüşeceğini, çünkü Fenerbahçe'den hem aylık hem maç başı alacağının var olduğunu öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Samet Güzel ile nerede görüştün? Bunun için kulübe gitmen gerekmez mi?'' diye sorduğu Vederson, ''Tam yerini ben de bilmiyorum'' cevabını verdi.

İstanbul'a gelerek Samet Güzel ile bir ofiste görüştüğünü beliren Vederson, ''Ben de tam olarak neyle ilgili görüşeceğimi bilmiyorum oraya çağırdılar'' demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Az önce alacaklarım için dedin, şimdi ise ne için görüşmeye çağrıldığını hatırlamıyorum diyorsun'' diyerek tepki gösterdi.


Mahkeme Başkanı tercümanı uyardı


Vederson, ''Ofisteki görüşme alacağım ile ilgili oldu. Alacaklarımı görüştüm'' dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, tercümana hitaben, ''Demin de, 'para değil, öylesine konuştuk' dedi. Sen tercümeyi doğru yapıyor musun acaba? Doğru yapmıyorsan gereğini yaparız sonra'' diyerek tercümanı uyardı.

Söz konusu görüşmenin ardından alacağı parayı alamadığını söyleyen Vederson, ''Samet bana, 'para hazır gel al' demedi. İstanbul'a geldiğinde 'beni ara görüşelim' dedi. Bursa'da hayatımın nasıl geçtiği konuşuldu. Normal konuşmalardı. Alacağım paraların da önümüzdeki süreçte halledileceğini söylediler'' diye konuştu.

Mahkeme Başkan Ekinci'nin, ''Bir senelik alacağını neden Trabzon maçından önce istiyorsun?'' diye sorması üzerine Vederson, ''Fenerbahçe kulübünden bir yazı geldi. Bizim borcumuz kalmamıştır diye. Ben de o yüzden temasa geçtim'' dedi.

Duruşmada söz alan Trabzonspor'un avukatı, ''Neden avukatı veya menajeri varken, Samet Güzel'i aracı kılıyor?'' diye sorduğu Vederson'un, ''Fenerbahçe'de çok güzel yıllarım geçti. Arkadaşım olduğu için aramızdaki ilişkimize dayanarak böyle bir yol izledim'' yanıtını vermesi üzerine Trabzonspor'un avukatı, ''maçtan önce tam 77 kez Samet ile görüşmüş, o tarihten sonra Samet ile hiç görüşmemiş. Bu hayatın olağan akışına aykırıdır'' ifadelerini kullandı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.