Hava Durumu

Venezuela'da askerler ve siviller sokakta!

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'nun "sokağa çıkın" çağrısının ardından halk meydanlara döküldü.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Venezuela'da askerler ve siviller sokakta!

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, halka ve sivillere sokağa çıkma çağrısında bulunmuştu. "Özgürlük Operasyonu"nun son aşamasını başlattığını duyuran Guaido'ya askerler ve sivillerden destek geldi. Guaido'nun açıklamasının ardından siviller ve askerler sokağa akın etti. Başkent Karakas'ta muhalefetin en önemli figürlerinden olan ve bir süredir hapiste bulunan Leopoldo Lopez ve Guaido Carlota, hava üssünde bir araya geldi. Guaido, daha sonra Plaza Altamira'da Lopez'le birlikte kendisini destekleyenlerin karşısına çıktı. Guaido burada yaptığı konuşmada, "Yıllarca silahlı kuvvetler hakkında konuştuk. Bugün çok açık olarak görülüyor ki silahlı kuvvetler Venezuela halkıyla birlikte. Bu çok açık. Diktatörle beraber değiller" dedi.

Guaido'yu destekleyenler, "Evet yapabiliriz" sloganları attı. Bir megafon yardımıyla destekçilerine seslenen muhalif lider, gösterinin barışçıl olduğunu belirterek, "Anayasamıza uygun olarak, darbeci Maduro'dan ülkemizi kurtarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.