Hava Durumu

Ver elini final!

İlk maçta 3-1 mağlup olduğu Schweriner SC’yi rövanş maçında 3-0 yenmeyi başaran Büyükşehir Belediyespor, altın setten de galip ayrılınca tarihinde ilk kez finale yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 07:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 07:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ver elini final!

CEV Bayanlar Challenge Kupası yarı final rövanşında Bursa Büyükşehir Belediyespor, Alman temsilcisi Schweriner SC’yi konuk etti. Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmaya 6-0'lık seri ile muhteşem bir başlangıç yapan Yeşil Beyazlılar ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Slöetjes ve Belien’in sayılarıyla 9-10 üstünlüğü sağlayan Alman temsilcisine Rivera ve Meryem ile cevap veren Sultanlar, ikinci teknik molasını 16-14 üstün geçtiği seti 25-21 kazanarak 1-0 öne geçti. 

3-1’İN RÖVANŞINI 3-0’LA ALDI

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette ilk teknik molayı 6-8 geride giren temsilcimiz, ilerleyen bölümde Seda'nın servisleri, Meryem ve Ivana'nın da bloklarından gelen sayılarla üstünlüğü eline aldı ve seti 25-18 galip tamamlayarak durumu 2-0'a getirdi. Üçüncü sete 3-0'lık seri ile başlayan konuk ekip, ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. Aylin'in üstün performansıyla rakibin hücumlarını başarılı bir şekilde karşılayan Yeşil Beyazlılar, İpek ve Meryem'in sayılarıyla bu seti de 25-22 önde kapatarak umudunu altın sete taşıdı. 

ALTIN SETLE GELEN MUTLULUK

İlk maçta 3-1 yenildiği rakibinden rövanşı 3-0’la alan Büyükşehir Belediyespor, altın sete de moralli başladı. Nefesleri kesen mücadelede Schweriner’ın servis kaçırması ve Ivana'nın smacıyla 2-0 öne geçen ev sahibi ekip, saha değişimine 8-3 önde girdi. Son bölüm karşılıklı sayılarla başlarken, pasör Seda'nın iki akıllı hücumu skoru 10-6’ya getirdi. Rivera’nın etkili smaçlarıyla iyice moral bulan Sultanlar, altın seti de 15-10 kazanarak tarihinde CEV Challenge Cup’ta ilk kez finale yükselmenin sevincini yaşadı. 

ALTEPE: KUPAYI İSTİYORUZ

CEV Challenge Cup’ta finale yükselen Büyükşehir Belediyespor voleybolcularıyla gurur duyduklarını belirten Başkan Altepe, “Kupayı da kazanmak istiyoruz” dedi.   Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmada Sultanları yalnız bırakmayan Büyükşehir  Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kulüp Başkanı Recep Altepe, nefes kesen maç boyunca büyük bir heyecan yaşadı. Finale yükselmeyi başaran voleybolcuları maç sonunda tek tek kutlayan Başkan Altepe, spor şehri Bursa’ya Avrupa finali yaşattıkları için gururlu olduklarını vurgulayarak, “Finale yükselen voleybol takımımızı yürekten kutluyorum. Finale yükselmek istediğimizi belirtmiştik. Onlar da bu isteğimizi yerine getirdiler. İnşallah daha büyük başarılara imza atacaklar. Avrupa’da başarı bizler için çok önemli. Kupayı alacağımıza sonuna kadar inanıyorum” şeklinde konuştu. 

CEV Challenge Cup’ta final biletini cebine koyan Büyükşehir’in Sultanları, Ukrayna temsilcisi Yuzhny Khimik’i iki maçta da yenmeyi başaran NTMK Ekaterinburg ile kupayı müzesine götürme mücadelesi verecek. Yeşil Beyazlıların final müsabakasının ilkini 8 Nisan'da deplasmanda, rövanş maçını ise 12 Nisan'da Bursa'da oynanacağı bildirilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin Rusya’ya Yenişehir’den özel uçak kaldırmayı planladığı öğrenildi. (Ozan DEMİR)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.