Hava Durumu

Veterinerler uyardı! Dişi kurban almayın

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, ülkedeki hayvan sayısının artması için vatandaşlardan mümkün olduğunca dişi kurbanlık almamalarını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Veterinerler uyardı! Dişi kurban almayın
BVHO Başkanı Sinan Sağlam, dişi hayvanların kurban olarak kesilmesinin ülke hayvancılığına zarar vereceğini söyledi. Dişi hayvanların kurban edilmesi halinde gelecekte ülkedeki hayvan sayısını azalacağına dikkat çeken Sinan Sağlam, “Bu bakımdan mecbur olmadıkça dişi hayvan kurban edilmemelidir. Gelecek yıllarda yıllarda sıkıntı çekmemek için dikkatli olmalıyız” dedi.

Kurban alacakların telaşa kapılmaması gerektiğini vurgulayan Sinan Sağlam, ülke genelinde kurbanlık satışının başladığını belirterek, “Ülkemizde yaklaşık 450 bin dolayında besi hayvanı yetiştiricisi var. Buna ilaveten kurbanlık yetiştirenler de var. Üreticilerimiz besisi tamamladıkları hayvanları piyasaya sürdükçe ithalata gerek olmadığı ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.
Sinan Sağlam, kurbanlık alırken herkesin yanında bir veteriner hekim bulunmasının mümkün olmadığını belirterek, “Ancak dikkatli bakıldığında kurbanın sağlıklı olup olmadığı kolayca anlaşılabilir. Hayvanın tüyleri karışık mat bir görünümdeyse, göz ve burun akıntı varsa, öksürüyorsa, topallıyorsa, doğal deliklerden pis akıntı geliyorsa, ayağa kalkmakta zorlanıyorsa, yem yemiyor veya su içmiyorsa, bu hayvan hasta olabilir” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.