Hava Durumu

Viber sohbete gizlilik getiriyor

Geçtiğimiz günlerde gizli mesajlaşma hizmetini duyuran Viber'ın son hamlesi gizli sohbetler oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 01:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 01:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Viber sohbete gizlilik getiriyor

Ağ bağlantısı üzerinden ücretsiz telefon görüşmesi ve mesajlaşma hizmeti veren teknoloji devlerinden Viber, uygulama porföyüne bir yenilik daha ekledi.

800 milyon civarındaki kullanıcısının mesajlarında gizlilik ve güvenlik konusundaki taleplerine cevap vererek yeni "gizli sohbetler" özelliğini hayata geçirecek.

Sene başında, ayarlanan süre doğrultusunda mesajların kendini yok etmesini sağlayan bir yenilikle karşımıza çıkan Viber, sohbetler için de belirli bir sınıra ulaşıldığında aynı imkânı sunacak. Böylelikle atılan mesajların diğer görüşmelere gidebilme ihtimali de ortadan kalkmış oluyor.

Caps engeli ve PIN kodu

Viber'ın mesaj ve sohbetlerde ulaştığı gizlilik ve güvenlik seviyesi bununla da kalmıyor. Android cihazlarda bu özelliği kullanan kişilerin mesajları ekran görüntüsüyle saklanamayacak. Sistem ekran görüntüsü almayı komple engelliyor.

iOS düşkünleri ise şimdilik ekran görüntüsü alındığında kendilerine gelecek bir bildirimle yetinmek zorunda.

Viber bununla da yetinmeyerek normal mesajlardaki uçtan uca şifrelemeye ek olarak, gizli sohbetler de bir de PIN kodu koruması getiriyor. Yeniliklerin gelecek hafta devrede olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.