Hava Durumu

VIP fuhuş çetesine operasyon

Sosyal medya üzerinden tanıştıkları yabancı uyruklu kadınları iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirip zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen şebeke, jandarmanın operasyonuyla çökertildi. Şebekenin kadınları otel ve villalardaki VIP olarak adlandırdıkları kişilere lüks araçlarla götürdükleri belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
VIP fuhuş çetesine operasyon

Moldova, Ukrayna, Romanya, Kırgızistan, Fas ve Rusya gibi ülkelerden sosyal medya üzerinden tanıştıkları kadınları iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirip zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen şebeke çökertildi. Silivri'de son aylarda artan fuhuş olaylarını yakın takibe alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, internet üzerinden yabancı uyruklu kadınları iş bulma, evlenme, ücretsiz tatil imkânlarıyla kandıran ve Türkiye'ye gelmelerini sağlayan organize suç örgütünü takibe aldı. Şebekenin lideri olduğu belirtilen E.U.'nun otelinde arama yapıldı. Aramada, otelin restoran bölümünde konsomatris olarak çalıştırılan 9 yabancı uyruklu kadın tespit edildi. E.U. ile örgüt üyeleri S.B., Y.D. ve E.E.'nin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Jandarmanın operasyonunda, 1 kuru sıkı tabanca, 2 adet ajanda, çok sayıda dekont ve fuhuşa sevk edilen kadınlara ait hesapların tutulduğu not kağıdı ele geçirildi.

Kadınlar ifadelerinde, örgüt mensuplarının kendilerini turistik otel ve villalardaki "VIP" olarak adlandırdıkları kişilere lüks araçlarla götürdükleri, karşı çıkanları da tehdit ve şiddet yoluyla fuhuşa zorlandıklarını söylediği öğrenildi.

TURİST GİBİ GÖSTERMEK İÇİN SERVET GÖNDERMİŞLER

Ele geçirilen ajandalardan, şüphelilerin, yaklaşık 150 yabancı uyruklu kadının uçak biletlerini kendilerinin aldığı, havalimanında sorun yaşamamaları ve kendilerini turist gibi tanıtmaları için on binlerce dolar ve euro gönderdikleri belirlendi.

Kadınlar haklarında yasal işlem yapılarak sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, 4 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.