Hava Durumu

Vizyonda bu hafta

Sinemalarda bu hafta 3 yerli olmak üzere 9 yeni film gösterime giriyor. Korkudan dramaya kadar birçok film seçeneğinin bulunduğu haftada, bazı filmler de 3D seçeneği ile sinemaseverlerle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2013 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2013 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vizyonda bu hafta

İşte bu hafta vizyona girecek filmler:

Çılgın Doğumgünü (21 & Over)
Jon Lucas ve Scott Moore’un yönetmenliğini üstlendiği, Çılgın Doğumgünü (21 & Over), Amerikan yapımı bir komedi. Başrollerinde Skylar Astin, Miles Teller ve Sarah Wright’ın olduğu filmde her şey sadece "tek bir birayla" başlıyor. Felekten Bir Gece (The Hangover)’nin yazarlarının elinden çıkan Çılgın Doğumgünü’nün oyunculardan Justin Chon, filmde oynadığı karakterden tam 10 yaş daha büyük!

Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby)
F. Scott Fitzgerald’ın 1925 tarihli romanının uyarlaması olan Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby) yönetmen koltuğunda Kırmızı Değirmen (Moulin Rouge!)’den tanıdığımız Baz Luhrmann oturuyor. Başrollerini Leonardo DiCaprio,Tobey Maguire ve Carey Mulligan’ın paylaştıkları filmin müziklerinde ünlü isimlerin imzası bulunuyor. Film bu yılki Cannes Film Festivalinin açılış filmi olarak gösterildi ve oldukça yüksek puanlı eleştiriler aldı. Başrol Dicaprio’nun rol için biçilmiş kaftan olduğunu belirten eleştirmenler, Luhrmann’ın oldukça yetkin bir uyarlamaya imza attığını ekliyorlar. Film ülkemizde de 3D olarak gösterime girecek...

Ben ve Sen (Io e te)
Çölde Çay (The Sheltering Sky) filminin yönetmeni olan Bernardo Bertolucci son olarak 2003’te çektiği Düşler, Tutkular & Suçlar’dan uzun yıllar sonra Ben ve Sen (Io e te) ile geri dönüyor. ‘00’ler gençliğinin ‘kayboluşu’ üzerine bir film olan Ben ve Sen’in başrollerinde Tea Falco, Jacopo Olmo Antinori ve Pippo Delbono yer alıyor. Film yurt dışı festivallerden olumlu puan almış bir yapım...

Dörtlü (Quartet)
Yönetmenliğini tecrübeli oyuncu Dustin Hoffman’ın üstlendiği Dörtlü’nün başrollerinde Maggie Smith, Tom Courtenay ve Billy Connolly yer alıyor. Konforlu bir evde yaşayan emekli müzisyenleri anlatan filmin senaryosu ise ünlü senarist Ronald Harwood’un tiyatro oyunundan kendisi tarafından uyarlandı. Yönetmen Hoffman’ın son olarak 1978’de bir yönetmenlik denemesi olmuştu.

Güzelliğin On Par’ Etmez...
Yönetmenliğini Hüseyin Tabak’ın yaptığı Güzelliğin On Par’ Etmez...’in başrollerinde Nazmi Kırık, Abdulkadir Tuncerve Lale Yavaş yer alıyor. 49. Antalya Altın Portakal’da altı dalda ödül toplayan filmin 12 yaşındaki küçük oyuncusu En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştı. Film Avusturya’ya göç eden ailenin yaşadıkları zorluklar ve yeni yaşamlarına ayak uydurmada karşılaştıkları problemler üzerine kurulu.

Herkes Ölecek (No One Lives)
Yönetmenliğini Ryûhei Kitamura’nın yaptığı Amerikan yapımı gerilimin ilk gösterimi, 2012 Uluslararası Toronto Film Festival’inde gerçekleştirilmişti. Başrollerinde Luke Evans, Adelaide Clemens ve Derek Magyar’ın yer aldığı film, tatil yapan bir grup öğrencinin peşine düşen bir katili anlatıyor.

Umut Üzümleri
Fakir Baykurt’un Kaplumbağalar romanından esinlenen Umut Üzümleri’nin yapımcılığını ve yönetmenliğini, Sarı Mersedes, Otobüs, Cumartesi Cumartesi gibi filmleri ile tanınan yönetmen Tunç Okan üstleniyor. Filmin başrollerindeAhmet Mekin, Altan Erkekli ve Yetkin Dikinciler gibi ünlü isimlerin yanı sıra Norina Nobashari, Barış Koçak, Elizabeth Niederer gibi oyuncular yer alıyor. Umut Üzümleri’nin film müziği olan Umudun Şarkısı’nı ise Nilüfer seslendirdi.

Koğuş Akademisi
Yönetmenliğini Tolga Baş’ın, senaristliğini ise Yücel Öztürk’ün üstlendiği komedi filmi Koğuş Akademisi, hapishane çatısı altında aynı komik maceraları paylaşan bir grup mahkumun hikayesinin anlatıyor. Filmin başrollerinde Salih Kalyon, Çetin Altay, Erdal Tosun, Umut Oğuz Turgut Tuncalp ve Arzu Yanardağ yer alıyor. Filmde ayrıca Erkan Canve Pascal Nouma gibi isimler konuk oyuncu olarak rol alıyor.

Korku Hikayeleri (Horror Stories)
Güney Kore yapımı bir gerilim olan Korku Hikayeleri’nin yönetmenleri Jung Bum-sik, Im Dae-woong, Hong Ji-youngve Kim Gok. Bir psikopat tarafından kaçırılan liseli bir genç kızın kurtulmak için anlattığı hikayeleri odak noktasına alan filmin başrollerinde Ji-won Kim, Yoo Yeon-Seok ve Rha Mi-ran yer alıyor. Tüm hikayelerin farklı yönetmenler tarafından çekildiği filmde kaçırılan genç kız, zaman kazanabilmek için adama “korku hikâyeleri” anlatmaya başlıyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.