Hava Durumu

Vur de vuralım,öl de ölelim

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın Bursa mitinginde sendikalılar, “Vur de vuralım, öl de ölelim” şeklinde slogan attı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vur de vuralım,öl de ölelim

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 2012-2014 toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sendika üyelerini alanlara döktü.

Bursa’da Kent Meydanı’nda yapılan mitingde konuşan Pevrul Kavlak, Türkiye ekonomisinin rekor üstüne rekor kırdığını söyledi. Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olduğuna dikkat çeken Kavlak, “Ülkemizdeki en büyük 50 şirketinin 27 tanesi bizim iş kolumuzda. Sendikamızın örgütlü olduğu otomotivde, beyaz eşyada, demir çelikte, elektronikte gidişat maşallah çok iyi. Metal sektöründe kâr patlamaları yaşanıyor. Allah yollarını açık etsin. Bu ülkenin ekonomisi büyüyor, işçinin ücreti yerinde sayıyor. Hatta bazı sektörlerde ücretler geriye gidiyor. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı olmuş” dedi.

İşçilerin huzursuz olduğunu hatırlatan Kavlak, “Biz krizdeyiz, sadece ekonomik krizde değil, sinir krizlerindeyiz. İşte biz bu adaletsizliğe itiraz ediyoruz, buna karşı direniyoruz. İşçinin kara talihini yenmesi için mücadele ediyoruz. Toplu sözleşme masasında görüştüğümüz maddelerle sınırlı değil bunlar. 2013 yılı bizim yılımız olsun. Biz bunu fazlasıyla hak ediyoruz. 2013 yılı işçilerin yılı olursa iş yapanların da yılı olur. Eğer 2013 yılı işçilerin yılı olmazsa hiç kimsenin yılı olmaz” dedi.

Maksatlarının bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğunu söyleyen Kavlak, “Niyetimiz bağcıyı dövmek olsaydı sektördeki işletmelerin bugün bacaları tütmezdi. Tüm dünyayı sarsan ekonomik krizde fedakarlık yaptık, taşın altına elimizi değil bedenimizi koyduk. Feda olan biz, kâr eden onlar oldu. Şimdi fedakarlık yapma sırası onlarda. Biz yıllardan beri ülkenin en iyi sözleşmelerini yaptık, ama hâlâ ortalama ücretin çok altındayız” dedi.

"Zırt pırt sokağa çıkan sendika" olmadıklarını dile getiren Kavlak, “Kafası estiği zaman caddelere dökülen bir sendika değiliz, ama bir kere sokağa çıkarsak herkes şunu iyi bilsin ki bir daha kola yola dönmeyiz” diye konuştu.

Öte yandan Kavlak’ın konuşmalarının sık sık “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganlarıyla kesilmesi dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.