Hava Durumu

WhasApp, bazı cihazlarda çalışmayı durduracak

Bir WhatsApp sözcüsü, kullanıcıların WhatsApp'ı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilmeleri için gerekli işletim sistemlerini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte bir başka rapor da şirketin hangi cihazlarda çalışmayı durduracağı açıklması yapıldı. Peki bu cihazlar hangileri?

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2018 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2018 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
WhasApp, bazı cihazlarda çalışmayı durduracak

Tüm dünya tarafından anlık mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan WhatsApp, kullanıcılarını memnun etmek için her geçen gün bünyesine3 yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Fakat eklenen her yeni özellik, eski işletim sistemi sürümlerini kullanan cihazların daha fazla sorun yaşamasına neden oluyor.

WhatsApp daha önce 2017 yılının sonuna doğru BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2, Windows Phone 7 ve iOS 6 işletim sistemine sahip cihazlar için desteğini sona erdirmişti. Fakat bu karar ile hala yukarıda saydığımız cihazlarda uygulama kullanılmaya devam edilse de yeni bir WhatsApp hesabı oluşturulamıyor ve mevcut WhatsApp hesapları doğrulanamıyordu.

Şirketin web sitesinde açıklama yayınlayan bir WhatsApp sözcüsü, WhatsApp'ı sorunsuz bir şekilde kullanmak için cihazların hangi işletim sistemi sürümleri ile çalışması gerektiğini açıkladı. Buna göre kullanıcıların yeni yılda da WhatsApp kullanmaya devam edebilmeleri için Android 4.0 ve üzeri, iOS 7 ve üzeri ya da Windows Phone 8.1 ve üzeri işletim sistemi ile çalışan cihazlara geçiş yapmaları gerekiyor. Yeni raporlara göre WhatsApp, 31 Aralık 2018'den itibaren Nokia S40, 1 Şubat 2020'den sonra ise Android 2.3.7 ve altı Android sürümlerine desteğini tamamen sonlandıracak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.