Hava Durumu

WhatsApp'a 1 milyar dolar ödeyecek

En popüler mobil chat yazılımlarından biri olan WhatsApp’in, Facebook ardından yeni bir talibi var. Teknoloji dünyasındaki söylentilere göre, Google, mobil uygulama için 1 milyar dolar ödemeye yapmaya hazır.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
WhatsApp'a 1 milyar dolar ödeyecek

Mobil kullanıcıları birbirine bağlayan popüler chat uygulaması WhatsApp, paylaşılamıyor. Facebook’un birkaç ay önce satın almak istediğine dair hakkında haberler çıkan WhatsApp, şimdi de Google’ın yakın takibinde. Teknoloji devinin, WhatsApp’i rakibine kaptırmamak için 1 milyar dolar gibi çok yüksek bir miktarı gözden çıkardığı öne sürüldü.

Digital Trends sitesine bilgi veren kaynaklar, Ekim 2011’de günde 1 milyar mesaj trafiğine ulaşan WhatsApp’in, Google’ın hizmetlerini bir araya getirmek için ihtiyaç duyduğu uygulama olduğunu belirtti.

Site, WhatsApp sayesinde Google Voice, Google Hangouts, Google Talk gibi sesli, görüntülü ve yazılı iletişim sağlayan hizmetlerin entegre edilmek istendiğini ifade etti. Google’ın aynı zamanda, WhatsApp’in Facebook tarafından satın alınmasının önüne geçmek istediği belirtildi.

HER TELEFONDA POPÜLER
Kaynaklar, Google’ın ‘iletişim hizmetleri arasında bağlantı kurmak için Babble adı verilen bir proje üzerindeçalıştığını, WhatsApp’i satın alarak tecrübeli bir ekibi bünyesine katmak istediğini’ belirtti.

Google, WhatsApp’in satın alımın geçmişte de gündeme geldiğini ve Aralık 2012’de bu konunun değerlendirildiğini belirtti. Android, Windows Phone, Apple iOS ve BlackBerry işletim sisteminde kullanılan WhatsApp, AppStore’da paralı uygulamalar arasında en popüler ikinci yazılım. Apple Insider sitesi, Noel arefesinde WhatsApp üzerinden 18 milyon mesaj atıldığını belirtti.

WhatsApp, yıllık sadece 1 dolarlık üyelik ücretiyle yüksek bir gelir elde etmeyi başaran nadir paralı uygulamalardan biri.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.