Hava Durumu

WhatsApp Android sürümüne beklenen özellik geldi!

iOS ve Android telefonlar için WhatsApp karanlık mod ne zaman gelecek sorusu uzun zamandır soruluyordu. Daha önce Beta sürümünde ortaya çıkan karanlık mod kaldırılmş, kullanıcılar hayal kırıklığına uğramıştı. Ancak,WhatsApp kullanıcılarının en çok beklediği özelliklerden olan Karanlık Mod, bugün yayınlanan son Android için WhatsApp Beta sürümü ile yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
WhatsApp Android sürümüne beklenen özellik geldi!

WhatsApp Karanlık Mod, Beta kullanıcıları için yayınlandı

Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp, Android için sunulan test sürümünde (beta) nihayet karanlık moda kavuştu. WhatsApp karanlık mod görünümü de ortaya çıkmış oldu.

Karanlık modun yer aldığı sürüm yüklendiğinde, WhatsApp Tercihleri > Görüntüleme > Temalar başlığı altından ayarlama yapılabiliyor. Android 9.0 ve önceki sürümleri kullanan cihazlar, işletim sistemi tarafında karanlık mod desteklemediği için, WhatsApp tercih olarak da seçilebilmesini sağlanmış.

Karanlık mod, batarya performansına da etkide bulunacak. AMOLED ekranlar, siyah pikselleri kapatabildiği için güç harcamıyor. Durum böyle olunca da kullanıcılar karanlık modu kullanırken ekranlarındaki piksellerin büyük bir çoğunluğu kapalı olduğu için çok fazla enerji harcamayacak. Bu da kullanıcıların batarya kullanım süresinin artmasını sağlayacak.

Google Play Store'da yer alan WhatsApp Beta programına dahil olanlar, 2.20.13 sürümüyle beraber karanlık mod özelliğini kullanabilecekler. WhatsApp'ın popüler bir mesajlaşma uygulaması olması hem de karanlık modun gelmesi nedeniyle şu anda beta programı tamamen dolu. Yeterli seviyede test kullanıcısına sahip olduğu için artık beta sürecine alım yapılmıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.