Hava Durumu

'WhatsApp'ta para iadesi' dönemi başladı

WhatsApp ödemelerinde yeni bir dönem başlıyor. Whatsapp Payment'a yeni bir özellik geliyor. Kısıtlı sayıda kullanıcının hizmetine açılan özellikte ilk geri ödemeler yapıldı. Özelliğin ileride öncelikle Hindistan ve Brezilya'daki herkese açılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2021 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2021 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'WhatsApp'ta para iadesi' dönemi başladı

WhatsApp Payments'ın kullanımını artırmak isteyen şirket bunun için kullanıcıların 48 saat içinde WhatsApp'ten para iadesi almalarını sağlayabilecek yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'taki beta testleri keşfeden WABeta'nın bulduğu özelliğe göre WhatsApp Payments'te iade özelliği test ediliyor.

Şirket resmi açıklama yapmadı ancak ekran görüntülerinden elde edilen bilgilere göre kullanıcılar daha önce WhatsApp Payment'ı kullanmayan kullanıcılar bu özelliği ilk kez kullandıklarında kendilerine yaptıkları ödemenin bir kısmı 48 saat içinde iade edilecek.

Uygulamanın test aşamasını geçip kullanıma sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Şu anda WhatsApp Payment sadece Hindistan ve Brezilya'da kullanılıyor.

Gelen raporlara göre ilk geri ödemeler başladı. Bir kullanıcı hesabına gelen ödemenin ekran görüntüsünü paylaştı.

Bu özellik henüz Türkiye'de kullanıma sunulmadı.

WhatsApp'te nasıl para gönderilir?

Şu anda sadece Brezilya ve Hindistan'da kullanılan WhatsApp Payment yani Ödeme özelliği bu ülkelerde Android ve iOS platformlarında beta olarak kullanılabiliyor.

Özellikten faydalanabilmek için aktif ettiğiniz cep telefonu numaranızı ile banka hesabınızı Ayarlar'daki Ödemeler bölümünden eşleştirmeniz gerekiyor.

Kullanım şartlarını kabul edip telefon numaranızı doğruladıktan sonra listeden istediğiniz bankayı seçip banka hesabınızı eşleştirin. Para göndermek istediğiniz kişinin sohbet penceresini açın ve ödeme butonuna tıklayın. Parayı göndermek istediğiniz banka hesabını seçip, tutarı belirleyin. Telefonunuza gelen onay kodunu ekrana girince paranız o hesaba yatacak. Tabi bunun için karşıdaki kullanıcının da bu sistemi kullanıyor olması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.