Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Whatsapp'ta yeni dönem!

Whatsapp bu sabahtan itibaren yeni bir güncellemeyle kullanıcıların karşısına çıktı. Bundan böyle Whatsapp'ta saklı olarak duran gizli tuş hayatınızı kurtaracak! İşte yeni özellik...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2017 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2017 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Whatsapp'ta yeni dönem!

Whatsapp yıllardır beklenen bir özelliği bugün itibarıyla devreye soktu.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta, uzun bir süredir sesli mesaj gönderme özelliğini kullanılabiliyordu. Karşı tarafa sesli mesaj göndermek için mikrofon tuşuna basılı tutmanız gerekiyordu.

Özellikle araç kullananlar için bir işkence olan bu olay, bugün gelen güncelleme ile ortadan kalktı.

Whatsapp'ta ses kaydı yapmak istediğinizde ister bas kaydet yapın; isterseniz de mikrofona basılı tutarak sağdan yukarı doğru kilide doğru kaydırın. Böylece aralıksız ses kaydı yapabiliyorsunuz!

Söz konusu özelliğini iPhone uygulaması entegre eden WhatsApp'ın aynı özelliği önümüzdeki günlerde Android için de sunması bekleniyor.

Whatsapp Business devrede!

Öte yandan, WhatsApp Business, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın iş dünyası için geliştirilmiş hali olarak karşımıza çıkıyor.

WhatsApp, normal konuşmaların yanında aynı zamanda iş iletişimi için de kullanılıyor. Bunu fark eden şirket kullanıcılara işlerinde kullanabileceği bir servis çıkarıyor. Bu servise özel fonksiyonlar bulunuyor.

En dikkat çeken özelliği ise profilin yanında olan yeşil tik işareti. Bu sistem aynı Twitter'da olduğu gibi çalışıyor. Tik işareti olan hesaplar onaylanmış hesap olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede kullanıcılar karşılarındaki kişinin gerçekten o kişi olup olmadığını anlayacaklar. Uygulamanın normal WhatsApp'la arasında çok az farklılıkları bulunuyor.

Yine de WhatsApp Business'ın kendine has özellikleri de bulunuyor. Bu özelliklere örnek olarak, şirket sahipleri tek bir cihaz üzerinden hem normal şahsi hesabını hem de şirket hesabını kullanabilecek.

WhatsApp'ın resmi bloğunda yer alan bilgilere göre WhatsApp Business, hava yolu şirketleriyle anlaşmayı planlıyor.

Hava yolu şirketlerinin uçuş zamanı gibi bilgilerin WhatsApp bildirimi olarak iletilebilmesi hedefleniyor. Uygulamanın ücretli mi ücretsiz mi olacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.