Hava Durumu

WhatsApp'tan yeni bir özellik daha!

WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığıyla Android beta uygulamasını güncelledi. WhatsApp, uygulamaya 'Okundu Olarak İşaretle' özelliği getirdi. Bundan böyle bildirim menüsünde okuduğumuz mesajlar için de karşı tarafa "mavi tik" gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2018 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2018 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
WhatsApp'tan yeni bir özellik daha!

Son aylarda, WhatsApp özellik setini kademeli olarak artırdı. Şirket yakın zamanda grup yöneticilerinin diğer kullanıcıları gruplara mesaj göndermesini engelleyen bir özellik sunarken, iletilen mesajlar artık viral yanlış bilgileri önlemek için etiketlenecek. Kullanıcılar bunun dışında bir aramanın ortasında sesli ve görüntülü aramalara geçebilir, hesap verilerini GSYİH şartlarına göre aktarabilir. Şimdi, WABetaInfo raporu, WhatsApp'ın Android'deki bildirimler için "Okundu Olarak işaretle" özelliği geliştirdiğini belirtiyor.

WABetaInfo, bu özelliği WhatsApp beta'nın en son sürümünde buldu (sürüm 2.18.214). Ancak, her kullanıcı için bu mevcut değil. WABetaInfo'ya göre, özellik tüm kullanıcılar için etkinleştirilmeden önce pek çok geliştirme yapılması gerekiyor. Bu nedenle, en yeni beta sürümüne güncelleyen WhatsApp kullanıcıları, geliştirme aşamasında olduğu için özelliği bulamayabilir.

Özellik oldukça basit. "Okundu Olarak İşaretle", kullanıcıların doğrudan bildirim çekmecesinden okunan sohbeti, hızlı bir şekilde işaretlemelerine izin veriyor. Özellik WhatsApp'a geldiğinden, kullanıcılar uygulamayı ya da sohbeti açmaya gerek kalmadan, bir konuşmayı bildirim çekmecesinden hızlı ve kolay bir şekilde okuyabilecek. Mesajları bildirim menüsünden okuduğunuzda Okundu Olarak işaretle butonuna dokunarak karşı tarafa mesajları okuduğunuzu belirtebilirsiniz.

Özellik ileride etkinleştirildiğinde, kullanıcılar WhatsApp bildiriminde "Okundu Olarak İşaretle" adlı yeni bir düğme bulacaklar. WABetaInfo, WhatsApp'ın ayrıca kullanıcıların bildirimler menüsünden sohbeti hızlı bir şekilde susturmalarını sağlayan başka bir özellik üzerinde çalıştığını da belirtti. Bu özellik henüz geliştirme aşamasında olduğundan elimizdem herhangi bir görsel yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.