Hava Durumu

Yaban kedisi Bursa'da böyle görüntülendi

Evcil kedilerin atası olarak bilinen ve gündüzleri neredeyse görmenin imkansız olduğu yaban kedisi, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Longoz'da fotoğraf sanatçısı Alper Tüydeş tarafından görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaban kedisi Bursa'da böyle görüntülendi
Yaban kedileri özellikle sazlık, kayalık veya ormanların olduğu habitatlarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Kemirgenler ve tavşanlar öncelikli avları arasındayken kuşlarda menülerinde yer alıyor.

Bursa'da daha önce yine Karacabey Longozu'nda görüntülenen yaban kedisi bölgenin canlı çeşitliliğinin en önemli temsilcilerinden olma özelliği taşıyor. Bu kez doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş'in görüntülemeyi başardığı yaban kedisinin bulunduğu bölgede daha önce porsuk, çakal, kaya sansarı, gelincik, yaban domuzu, yaban tavşanını da kendisi tarafından görüntülenmişti.

Tüydeş, Karacabey'in yaban hayatının bunlarla sınırlı olmadığını geçmişte ve yakın zamanda görülen veya görüldüğü sanılan pek çok memeli türü olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde bir proje olarak bu canlı envanterini ortaya çıkartmak için çaba sarf edeceğiz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.