Hava Durumu

Yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekecek gelişme!

Yabancı yatırımcının ülkeye yaklaşımını gösteren Türkiye'nin Kredi Risk Pirimi (CDS) ülkemize yönelik başlatılan ekonomik savaşla birlikte 574 baz puan seviyelerine çıkmıştı. Son dönemde atılan kararlı adımlar sonrası iyileşme sürecine giren CDS 358 baz puan seviyelerine kadar gerileyerek normalleşme sürecine girdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2018 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2018 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekecek gelişme!

Türkiye'nin Kredi Risk Pirimi anlamına gelen Credit Default Swap (CDS) puanı ekonomide atılan adımlar sonrası ciddi seviyede gerileyerek 358 puanı gördü. Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaş ile beraber ülke CDS'leri 574 seviyelerine çıkmıştı.

KARARLI ADIMLAR SONRASI DÜŞTÜ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) ve kamu tasarrufları, Merkez Bankasının attığı kararlı adımlar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) düzenlemeleri sonrası Türkiye'nin CDS'leri bugün 358 seviyelerini görerek yabancı yatırımcıya göz kırptı.

CDS NEDİR?

Ülke CDS'leri ülkenin dış piyasalarda sattığı tahvillerin ve bonoların ana paralarının veya faizlerinin, ülkenin güç duruma düşmesi nedeniyle ödenememesi riskidir. CDS uluslararası piyasaların ülkeye bakışını da yansıtıyor. Yabancı yatırımcının Türkiye'ye karşı yaklaşımını gösteren önemli göstergelerden biri olarak kabul ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.