Hava Durumu

Yağışlar daha ne kadar sürecek? İşte cevabı

Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlar haziran ayı ortasına kadar ülkenin kuzey ve batı bölgelerinde etkili olmaya devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2014 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yağışlar daha ne kadar sürecek? İşte cevabı

- Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlar haziran ayı ortasına kadar ülkenin kuzey ve batı bölgelerinde etkili olmaya devam edecek. Sıcaklıklar ise ilk iki haftada yurdun iç ve güneybatı kesimlerinde normallerin 1-2 derece altında, son iki haftada ise mevsim normallerinde seyredecek.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, haziran ayının ilk 2 haftasında yurdun kuzey ve batı bölgelerinde yağışların uzun yıllar haziran ayı ortalamalarının üzerinde, Güneydoğu kesimlerinde ise normalleri civarında gerçekleşecek.

Haziran ayının 3. ve 4. haftalarında ise ülke genelinde yağışların etkisini azaltacağı ve mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının bu ayın ilk 2 haftasında yağışlar sebebiyle ülkenin iç ve güneybatı kesimlerinde haziran ayı normallerinin 1 ila 2 derece altında, 3. ve 4. haftalarda ise artarak mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.

Haziran ayının ilk yarısında Türkiye'nin kuzey ve batısında mevsim normallerinin üzerinde beklenen yağışların mevsim gereği gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Yetkililer, gök gürültülü sağanakların sebep olabileceği yıldırım, dolu, kısa sürede fazla miktarda yağış, su baskınları ve ani sel, kısa süreli fırtına gibi riskler sebebiyle vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları, ayrıca yayınlanan güncel tahmin ve uyarıları yakından takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.