Hava Durumu

Yağmur altında 'mezarlık istemiyoruz' nöbeti

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Hamitler Mahallesi’ndeki 60 dönüm yeşil alanı kent mezarlığına eklemek istemesine karşı çıkan mahalle sakinleri, duvarın yıkılmasını önlemek için yağmur altında nöbet tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yağmur altında 'mezarlık istemiyoruz' nöbeti

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Hamitler Kent Mezarlığı'nı genişletme kararı alarak, mezarlığın alt kısmında bulunan yaklaşık 60 dönüm yeşil alanı mezarlık yapmak için çalışma başlattı. Genişletme kararına karşı çıkan Yunuseli TOKİ ve yakın sitelerde oturanlar, geçen hafta mezarlığın duvarına çıkarak çalışmaları durdurdu. Dün de bölgenin yeşil alan olarak kalması için eylem yapan bölge sakinler, bu sabah zabıtaları duvar çevresinde görünce sağanak yağışa rağmen şemsiyelerle duvarın üzerine çıkarak, yıkımı engelledi.

Vatandaşlar buranın park olması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyerek, "Hukuk yoluyla da mücadelemizi sürdüreceğiz. Belediyeye dava açacağız. Buradaki siteler kuyu suyu kullanıyor. Yasaya göre mezarlıklar yerleşim alanlarının su kaynaklarından en az 250 metre uzak olmak gerekiyor. Burada yapılacak genişletme çalışması ile bizim evlerimize 10 metre yaklaşıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.