Hava Durumu

Yağmur altındaki mezarlık nöbeti bitti

Bursa’da mahalle sakinlerinin duvarın üzerine çıkarak tepkileri nedeniyle gerçekleştirilemeyen Hamitler Kent Mezarlığı’nı genişletme çalışmaları, polisin aldığı geniş güvenlik önlemlerinin ardından başladı. Mahalle sakinleri bundan sonra mücadelelerini hukuk yoluyla sürdüreceklerini söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yağmur altındaki mezarlık nöbeti bitti

Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Hamitler Kent Mezarlığı'nı genişletme kararı alarak, mezarlığın alt kısmında bulunan yaklaşık 60 dönüm yeşil alanı mezarlık yapmak için çalışma başlattı. Genişletme kararına karşı çıkan Yunuseli TOKİ ve yakın sitelerde oturanlar, geçen hafta mezarlığın duvarına çıkarak çalışmaları durdurdu. Önceki gün ve dün de bölgenin yeşil alan olarak kalması için eylem yapan bölge sakinleri, sağanak yağışa rağmen şemsiyelerle duvarın üzerine çıkarak, yıkımı engelledi.

Mahalle sakinlerinin eylemi üzerine belediye ekipleri bu sabah polisin geniş çaplı önlemiyle mezarlığa geldiler. Polis ekiplerinin gelmesi üzerine vatandaşlar duvardan inince istinat duvarı kepçeyle yıkıldı.

Eyleme son veren vatandaşlar, mahallenin hakkını hukuk yoluyla takip edeceklerini belirterek, 60 dönümlük alanının park yapılması için mahkemeye başvuracaklarını söylediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.