Hava Durumu

Yakılmak istenen evraklarda ne olduğu ortaya çıktı!

Rıza Sarraf soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 İranlı'nın Sarıyer'deki holding bahçesinde yakmaya çalıştığı evraklarda, İran-Almanya ve İran-Fransa arasında yapılan ticaret ortaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yakılmak istenen evraklarda ne olduğu ortaya çıktı!

BD'nin İran'a uyguladığı ambargoyu deldiği iddiasıyla yargılandığı New York Manhattan Bölge Mahkemesi'nde sanıkken tanık konumuna geçirilerek Türkiye aleyhinde iddialarda bulunan Rıza Sarraf ve irtibatlı olduğu şahıslar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheli arasındaki 14 kişinin, geçen hafta sonu Sarıyer'de holding bahçesinde evrak yakarken yakalanan 14 İranlı olduğu öğrenildi.

AMBARGOYA KARŞI TİCARET
Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Sarraf'ın eniştesi Behram Eromi'nin yaptığı, hissedarları arasında Sarraf'ın da bulunduğu Nap Holding'in bahçesinde gece varillere doldurularak yakılmaya çalışılan, ancak polis baskınıyla 5 varili kurtarılıp, 1 varili yakılan evrakların sağlam kalanları üzerinde inceleme yapıldı. İncelemede Nap Holding'in İran-Fransa ve İran-Almanya arasında yaptığı demir çelik ve inşaat malzemeleri ticaretini gösteren fatura ve işlem kağıtlarının olduğu tespit edildi.
İstanbul mali polisi, dün de Rıza Sarraf'ın Levent'teki ofisinde yaptığı aramada yüklü miktarda evrak ve dijital veriye el koydu. Mali polisin, gözaltında bulunan Sarraf'ın sahibi olduğu Royal Holding'in bilişim müdürü Regaip Hacısalimoğlu'nun evinde ele geçirdiği hard disk üzerindeki incelemesi de sürüyor.

2 MÜDÜR VE KARA KUTUSU
Gözaltındaki 3 Türk arasında bulunan diğer 2 isimden Mustafa Akkol'un Sarraf'ın danışmanı ve Royal Holding finans müdürü olduğu öğrenildi. Sinem Arslan'ın ise Sarraf'ın asistanı ve kara kutusu olduğu belirtildi.

İKİNCİ KEZ GÖZALTI
2 Aralık'ta gözaltına alınan 3 ismin 22 Kasım'da İstanbul Emniyeti'ne gönderilen ihbar mailinden bir gün sonra gözaltına alınıp delil yetersizliği nedeniyle serbest kaldıkları, ancak gözaltı sırasında el konan cep telefonu ve dijital verilerinden çıkan suç delilleri nedeniyle 10 gün sonra tekrar gözaltına alınıp emniyete götürüldükleri öğrenildi.

1 NUMARA BHARARA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen casusluk soruşturmasının bir numaralı şüphelisinin Sarraf'ın yargılandığı davanın görüldüğü New York Manhattan Bölge Mahkemesi eski savcısı Pret Bharara, 2 numaralı şüphelisinin yine aynı davanın görevdeki savcısı Joon H. Kim, Sarraf'ın ise davanın 3 numaralı şüphelisi olduğu öğrenildi.

FALCISI 'ŞUŞU'
Polis tarafından yapılan soruşturmada, 22 yakınıyla birlikte Türkiye'deki taşınır taşınmaz mal varlıkları ile hesaplarına el konan Rıza Sarraf'ın el konan mal varlığı ve parasının 50 milyon dolar değerinde olduğu öğrenilirken, kara kutusu olarak belirlenen asistanı Sinem Arslan'a telefonundan yazdığı mesajda, "Cezaevinden çıkıp Dubai'ye yerleşebilecek miyim, görüşün bilgi verin" dediği falcının ise Şuşu lakaplı Şengül Boybaş olduğu öğrenildi. Boybaş aralarında sinema sanatçısı Russell Crowe'dan ünlü manken Adriana Lima'ya kadar ABD'den ülkemize birçok ünlüye fal danışmanlığı yapan isim olarak biliniyor.

Sarraf'a yeni kimlik verilebilir!

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanıklık yapan Rıza Sarraf'a savcılıkla iş birliğinden dolayı fiziksel bir zarar söz konusu olduğunda "Tanık Koruma Programı" kapsamında "kendisi, ailesi ve sevdiklerine yeni kimlik verilebileceği ve başka bir yere yerleştirilebilecekleri" ortaya çıktı.

'Atilla'nın ofisine hiç gitmedim'

ABD'de Rıza Sarraf tanık olarak dinlendiği davanın altıncı gününde ifade verdi. Duruşmada Avukat Fleming, Sarraf'a "Daha önce hiç Hakan Atilla'nın ofisine gitmediniz değil mi?" sorusunu sordu. Sarraf ise "Atilla'nın bankadaki ofisine gittiğimi hiç hatırlamıyorum" yanıtını verdi. Ayrıca ofisinin kaçıncı katta olduğunu bilmediğini de söyledi. Sarraf ayrıca Hakan Atilla'nın tutuklandığını duyduğunda çok şaşırdığını da ifade etti. Duruşmada dün savunmanın
ses kayıtları dinletildi ve İngilizce dökümleri kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.