Hava Durumu

Yalçın Koşukavak: İşimiz çok zor

Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Koşukavak, "Böyle oyuncularla böyle bir kulüpte sezona başlamak onlar için de benim için de biraz zor. Burada geçen sezonki Bursaspor kampı gibi bir kamp yok" diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2019 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2019 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yalçın Koşukavak: İşimiz çok zor

ANTRENÖR BECERİSİ GEREKİR

Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili kulüp televizyonuna açıklamada bulundu. Basın toplantısı düzenlemeyen Koşukavak, açıklamalarına genç bir kadroyla lige hazırlanmanın zorluğunu yaşadıklarını söyledi. Yalçın Koşukavak, "Böyle oyuncularla böyle bir kulüpte sezona başlamak onlar için de benim için de biraz zor. Oyuncuların bazıları yaş, fizyolojik, anatomik ve böyle performans düzeyinde bu tür antrenmanlara uyum göstermekte biraz zorlanıyor. Çok ciddi bir antrenör becerisine ihtiyaç var. Zaman zaman yaş kategorisinde küçük olanları dinlendirip, zaman zaman çok yüksek şiddetteki antrenmanlara almayıp planlamalar yapıyoruz." dedi.

GEÇEN SEZONKİ GİBİ KAMP YOK

Teknik ekip olarak üstlendikleri görevin bilincinde olduklarını dile getiren Koşukavak, yaşadıkları zorluğu gözler önüne sererek, "Burada geçen sezonki Bursaspor kampı gibi bir kamp yok. Gerçekçi olmak lazım. Çok ince detaylı, bireysel antrenman ve bireysel takiplere ihtiyaç var. Ekip olarak 7 kişiyiz. Gece çok geç vakitlere kadar oyuncuları takip etmek zorundayız. Sürekli ölçmek zorundayız. Çünkü elimizdeki oyuncu genç. Genç oyuncuyu ölçmeden birtakım şeyleri geliştiremezsiniz. Buralarda fazlasıyla zaman harcıyoruz. Şartlar bu. Şartlara ayak uydurmamız gerekiyor. En minimum şartta maksimum performans nasıl verebiliriz. Bunların hesabını yapıyoruz." diye konuştu.

LİGE BU OYUNCULARLA BAŞLAYACAKSAM...

"Herkesin konuya bakış açısı başka. Birileri farklı bir açıdan bakıp yorum getiriyor. Ben oradan bakamıyorum tabii ki. Ben burada bir an önce eldeki mevcut malzemeye göre lige nasıl hazırlarım. Bu oyuncularla oynayacaksam bu oyuncuları nasıl o zorluk derecesi yüksek maçlara hazır hale getiririm bunun derdindeyim. Çünkü işim bu. Ben bu taraftan sorgulanacağım. Kolay bir şey de değil bu ayrıca. Fenerbahçe maçıyla alakalı, geçmişte ben ilk hazırlık maçlarını zorluk derecesi kolay, seviye olarak alt liglerden bir takımla oynuyordum. Bu sefer böyle bir teklif gelince bunun takıma özgüven getirebileceğini, öyle kimsenin beklediği gibi bir şeyin olmayacağını kulüpler arasında böyle bir anlaşma olduğundan dolayı ben de durumdan kendime ve oyuncularıma nasıl fayda sağlayabilirim diye düşünmeye başladım.Benim için önemli tarafı buydu."

BU KULÜBÜN GENETİĞİNDE VAR

"Herkese teşekkür ederim. Destek olsunlar. Şartlar ne olursa olsun, Daha önce çok defa da dile getirdiğim gibi, ne gerekiyorsa onu yapacağız. O yürek, o samimiyet, bu çatı altındaki herkeste var. Geçmişte de çok defe bütün Türkiye'ye bütün Avrupa'ya göstermiş bir takım burası. Yapabilir yani. Genetiğinde bu var. Biraz daha sakin olmak lazım."

GENÇLER ÇOK GAYRETLİ

Elimizdeki oyuncuları hem geliştirmek hem de yarıştırmak zorundayız. Bu kolay bir şey değil. Genç oyuncuların coşkusundan heyecanından, onların hayallerinden ilerleyen zamanlardaki futbol yaşantılarında önemli bir yer edinmek adına hassas olmamız gerekiyor. Onlardan çok memnunum, onlarla çalışmak keyifli. Çok gayretliler, hem taktiksel hem de atletik antrenman anlamında onlardan uyum gösterme konusunda çok memnunum.

VE O MALUM MESELE...

Transfer tahtasının kapalı olmasıyla ilgili yorumda bulunan ancak üstü kapalı bir ifade kullanan Yalçın Koşukavak, "O malum mesele üzerinde de herkesin samimi ve içtenlikle çalıştığını biliyorum. O konularla alakalı konuşmak istemiyorum çünkü benim çok sorumluluk alanımda bir konu değil. İnşallah işin o tarafını da hallederiz diye umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

SONUÇTA BİR HAZIRLIK KARŞILAŞMASI OYNADIK

"Hem oyuncuları atletik açıdan düzeltmek hem taktiksel anlamda oyun planlarını uygulamak 15 gün içinde olması çok zor. Kolay bir şey değil. Ama benim istediğim şeyler vardı. Onlardan bölüm bölüm oyun içinde parçalar gördüm. Takımdaki bazı oyuncular da 'Biz bu işi yapabiliriz' gibi hissettiler maçtan sonra. Bu önemli bir adımdı. Özgüvendi. Ama şunu da unutmamak gerekir. Sonuç itibariyle Fenerbahçe'yle oynadığımız bir hazırlık maçı. Lig böyle olmaz. Ligde daha zor şartlar altında oynayabiliriz. Psikolojik baskısı var, taraftarı var. Bunlar kolay şeyler değil. Bugün Bursaspor'un herkese ihtiyacı var. Bu genç oyuncuların herkese ihtiyacı var. Artık başka şekilde farklı yorumlar yapmanın kimseye faydası yok. Durumu doğru değerlendirip, elimizden ne geliyorsa Bursa için, Bursaspor için bu genç oyuncular için hep birlikte destek olmamız lazım diye düşünüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.