Hava Durumu

Yalıntaş Göleti'nde turizm hamlesi

Mustafakemalpaşa'da Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Yalıntaş Göleti'nin turizme kazandırılması için düğmeye bastı. Çeşitli aktivitelere bölgeyi açacaklarını belirten Kanar, ''Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları ile birlikte artık Yalıntaş Göleti'nin de doğal güzelliklerini halkımızla paylaşacağız'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2019 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yalıntaş Göleti'nde turizm hamlesi

Mustafakemalpaşa'da bulunan Yalıntaş Göleti'nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Bu kapsamda gölet çevresinde incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Kanar, dönüşümü sağlanacak bölgenin aktif bir turizm merkezi olacağını, tabiata zarar vermeden uygulamaya konulacak projeyle Yalıntaş Göleti'nin bir doğa parkı ve mesire alanı hüviyeti kazanacağını söyledi. 90'lı yıllarda tarımsal sulama amacıyla Bursa İl Özel İdaresi tarafından yapılmasının ardından 2014 yılında BUSKİ'ye devredilen 20 bin hektarlık Yalıntaş Göleti'nin gözde bir turizm merkezi olması için çalışmalar başladı. Belediye Başkanı Mehmet Kanar, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve AK Parti İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ile birlikte Mustafakemalpaşa'ya 5 km uzaklıkta bulunan gölet çevresine inceleme ziyaretinde bulundu.

'TURİZM ZENGİNLİĞİ ARATACAK'

Mustafakemalpaşa'nın tüm değerlerini turizme kazandırarak bu sektörden hak ettikleri payı almak istediklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Kanar, seçim döneminde proje olarak sunumu yapılan Yalıntaş Göleti'ni düzenleyecek yatırım hamlelerini atmakta kararlı olduklarını dile getirdi. Mustafakemalpaşa'nın engin doğasıyla birçok turizm alternatifini içinde barındırdığına dikkat çeken Başkan Kanar; " Havacılıktan trekkinge, dağcılık sporlarından kamp alanlarına kadar bölgemizin birçok potansiyeli var. Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları ile birlikte artık Yalıntaş Göleti'nin de doğal güzelliklerini halkımızla paylaşacağız. Seçim döneminde söz verdiğimiz bir proje var. Şimdi bunun uygulanması için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Adım adım bu bölgeyi turizm merkezine dönüştüreceğiz, adrenalin park, mesire ve yürüyüş alanlarını halkımıza sunacağız. Doğanın yapısını bozmadan, su sporları, amatör balıkçılık, kros alanı, cafeler ve bungalov tarzı yapılarla bölgenin turizm zenginliği artacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.