Hava Durumu

Yalova'da evet mührü çalındı

Yalova'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararı doğrultusunda yenilenen belediye başkanlığı seçiminde oy verme işlemleri başladı. AK Partili ve CHP'lilerin arasında çıkan kavgada 3 kişi gözaltına alındı. Yalova Zübeyde Hanım İlkokulu'nda ise 'evet' mührü çalındı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yalova'da evet mührü çalındı

Yalova’daki belediye başkanlığı seçiminde oy kullanma işlemi devam ederken, katılımın yüksek olması dikkat çekti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kentte, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde çıkan olaylarda gözaltına alınanların sayısı 3’e yükseldi. Yalova’ya çevre illerden de polis desteği geldi.

Yalova Zübeyde Hanım İlkokulu’ndaki 1104 numaralı sandıkta da ’Evet’ mührünün çalındığı belirtildi. Sandık görevlilerinin bildirmesi üzerine sevk edilen polisler olayla ilgili soruşturma başlatırken, oy verme işlemlerine yedek mühürle devam edildi.

KALP KRİZİ GEÇİREN SANDIK GÖREVLİSİ BURSA’YA GETİRİLDİ

Yalova’da Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu’nda 1221 numaralı sandıkta seçim başlamadan önce kalp krizi geçiren görevli 50 yaşındaki Ahmet Üstün, Yalova’daki özel bir hastanede yapılan müdahalenin ardından Bursa’daki Yüksek İhtisas Hastanesi’ne sevk edildi. Ambulansla Bursa’ya getirilen Üstün’ün yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam ediyor.

AK PARTİLİ VE CHP'LİLER ARASINDA KAVGA

Oy verme işleminin devam ettiği Yalova merkez Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki Yalova Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde okul bahçesinin dışında AK Partili ve CHP’liler arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. 15-20 kişinin karıştığı kavgaya okulda görevli polisler müdahale etti. Bir kişiyi yere yatırarak kelepçeleyen polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Olayın hemen ardından okula gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partililerle görüşüp bilgi aldıktan sonra, "Bu mahalledeki herkes kardeş. Ak Partililer de bizim kardeşimizdir. Dışarıdan gelenler burayı karıştırmasın" diye konuştu.  Daha sonra olay yerine gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ise Muharrem İnce’yi şov yapmakla suçladı.

YALOVA'DA SEÇİM

Seçmen sayısı 75 bin 813 olan kentte, 15 okul ile bir cezaevinde 245 sandık kuruldu. Vatandaşların saat 08.00'den itibaren kayıtlı oldukları binalara giderek oy kullanmaya başladığı Yalova'da seçim 17.00'de sona erecek ve sayıma geçilecek. Seçim, YSK'nın kararına göre sadece belediye başkanının belirlenmesi amacıyla gerçekleştiriliyor.

Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta, il merkezinde oyların sayımından sonra AK Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla seçimi kazandığı açıklanmıştı. CHP'nin Merkez İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz nedeniyle oylar yeniden sayılmış ve bu kez CHP adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla önde olduğu duyurulmuştu. AK Parti'nin, bazı kısıtlıların da oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK, belediye başkanlığı seçimini iptal etmişti. Belediye Meclisi üyelikleriyle ilgili seçim sonuçları ise onaylanmıştı.

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile Ak Parti’nin başkan adayı Yakup Koçal da okula geldi ve CHP’li İnce ile kısa süreli durum değerlendirmesi yaptı.

Polis, okul çevresinde güvenlik önlemlerini arttırdı.

SANDIK GÖREVLİSİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Yalova'da bir okulda, belediye başkanlığı seçimi dolayısıyla görevli olduğu sandık başında kalp krizi geçiren kişi, sevk edildiği Bursa'da tedavi altına alındı.
     
Kazım Karabekir Mahallesi Şehit Ömer Faydalı Caddesi'ndeki Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu'nda, sandık kurulan bir derslikte su içerken kalp krizi geçiren Ahmet Küçük (50), 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Yalova'daki özel hastanede yapılan ilk müdahalesinin ardından Bursa'ya getirildi.
     
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Küçük'ün hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.