Hava Durumu

Yangında çocuğu ölen anneye şok ceza

Adana'da 5 ay önce televizyonun patlaması sonucu çıkan yangında 5 yaşındaki oğlunu kaybeden kadın hakkında, "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yangında çocuğu ölen anneye şok ceza
19 Ocak'ta merkez Seyhan ilçesi Havuzlubahçe Mahallesi 15047 Sokak'ta bir evde elektrikli ısıtıcı ile aynı prize bağlı televizyonun patlaması sonucu çıkan yangında 5 yaşındaki Özgür D.'nin hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının olayla ilgili hazırladığı iddianame, Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, anne Selda D. (38) için "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2-6 yıl hapis cezası istendi.

Arıca iddianamede, 5237 Sayılı Yasa'nın 22/6'ncı maddesine göre ceza verilemeyeceği de belirtilerek, "Bilirkişi raporuna göre, yangının çıkmasında ve ölüm olayında anne ve babanın sorumluluğunun bulunmadığı tespit edilmiş ise de şüpheli olan annenin suç tarihi itibarıyla 5 yaşında olan ölenin üzerinde gözetim ve denetim yetkisinin bulunduğu, annenin gözetim ve denetim yetkisini ihmal edip etmediğinin değerlendirilmesi gerektiği, bunun da mahkemenin takdirinde bulunduğu, bu nedenle kamu davası açılması gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır" denildi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.