Hava Durumu

Yangından kaçarken feci şekilde can verdiler... 62 ölü

Portekiz'de Cumartesi günü başlayan orman yangınından geriye cansız bedenler kaldı. Araçlarıyla yangından kaçmak isteyenleri alevler araçlarıyla birlikte yuttu. 62 kişi feci şekilde can verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2017 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2017 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yangından kaçarken feci şekilde can verdiler... 62 ölü

Portekiz'in başkenti Lizbon'un 200 kilometre kuzeyindeki Pedragoa Grande yakınlarında 3 gündür devam eden orman yangını, ülkede son yılların en büyük trajedisine neden oldu.

62 KİŞİ ARAÇLARIYLA KAÇMAK İSTERKEN ÖLDÜ

Köyün yakınlarında, 62 kişi araçlarının içinde ölü olarak bulundu. Yangından kaçmayı başaran Maria de Fátima Nunes ve kocası, otobanda kaçmaya çalışırken yangına yakalandıklarını aktardı. "Kocamın kolu benim de göğsüm yandı. Çam ağaçlarının tepesi yanıyordu ve dallar arabaların üzerine düşüyordu. Dört bir yanı ateş sarmıştı. Kaçmaya çalışan arabalar birbirine çarpıyordu" dedi.

SU DEPOSU HAYAT KURTARDI

Ülkenin ortasında yer alan başkent Lizbon'a yaklaşık 200 kilometre mesafedeki Pedrógão Grande bölgesinde bazı köylere yangın nedeniyle ulaşılamıyordu. Nodeirinho köyünde yangından saklanmak için su deposuna giren 12 kişi altı saat boyunca kurtarılmayı bekledi. 95 yaşındaki engelli kadın da su deposunda saklananlardan biriydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.