Hava Durumu

Yapay zeka belediye başkanı adayı oldu

Japonya'da yapay zeka belediye başkanı adayı oldu. Bir önceki belediye başkanlığını kaybeden Michihito Matsuda, bu kez belediye başkanlığına aday gösterilen yapay zekayı desteklediğini açıkladı. Eğer seçimi yapay zeka kazanırsa Tokyo'nun Tama ilçesi bir robot tarafınan yönetilecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 21:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 21:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yapay zeka belediye başkanı adayı oldu

Yapay zeka dünya'da tartışma yaratacak konular arasında yer alıyor. Özellikle Elon Musk gibi ünlü bilir kişilerin yapay zeka konusunda olumsuz söylemleri yer alırken ilk hamle Japonya'dan geldi. Japonya'nın başkenti olan Tokyo'nun Tama ilçesinde belediye seçimlerine yapay zeka destekli bir robot aday oldu.

Bir önceki belediye başkanlığını kaybeden Michihito Matsuda, yapay zekanın belediye başkanlığına aday olmasını desteklediğini açıkladı. Bu teknolojik yenilik politikaya yeni bir anlam kazandıracağı görülüyor. Japonyadaki bu gelişme, bir yapay zekanın belediye başkanlığına aday olması yönüyle ilk olma özelliğini taşıyor. Matsuda, yapay zeka yönetimindeki belediyecilik ile tarafsız ve dengeli bir politika yürütüleceğini söyledi. Ayrıca Matsuda'nın iddiasına göre yapay zeka, belediye başkanı olursa 100 kişiden 99'u yönetimden memnun kalacak.

Yapay zeka destekli robotun seçim afişlerinde kadın formu yer alıyor. Bu afis Tama ilçesinin her yerine asılmış gözüküyor.

Eğer seçimi yapay zeka kazanırsa, Tokyo'nun Tama ilçesi yapay zeka belediye başkanı tarafından yönetilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.