Hava Durumu

Yaralanan polis memuruna kendini siper etmişti...

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında yaralanan polis memuru Süleyman Yalçın'a siper olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem, yaşananları anlattı. Komutanı ise "Telsizden duydum. "Bu yiğit kim" dedim" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2016 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaralanan polis memuruna kendini siper etmişti...
Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik  operasyonlarda görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Ertem, Silopi'de ev araması  yaptıkları sırada, terör örgütü PKK mensubu bir grupla sıcak temas sağladıklarını  belirtti. Evden çıkıp yolun karşısına geçmek isterken, Özel Harekat Polisi  Süleyman Yalçın’ın teröristlerce açılan ateş sonucu yaralandığını ifade eden  Ertem, şunları anlattı:
 
POLİS AĞABEYİMİZE EN YAKIN BENDİM
 
"O sırada polis ağabeyimize en yakın olan bendim. İlk müdahaleyi  yaptım. Bina içine emniyetli bir bölgeye çektim. Sürekli konuşarak bilincinin  açık kalmasını sağladım, tampon yaptım. Çatışma devam ediyordu. Hendek ve  barikatlardan dolayı ambulans veya kobra araçları bulunduğumuz yere gelemedi.  Bunun üzerine komutanlarımız tank yönlendirdi. Tank gelince arkadaşlarla beraber  polis arkadaşımızı tankın üzerine, çamurluk kısmına yükledik. Sıcak bölgeden  çıkana kadar tankın üzerinde 250, 300 metre gittik. O sırada terörist ateşi devam  ediyordu. Süleyman ağabeyin üzerine siper oldum. Hendek ve barikatları geçtikten  sonra, Süleyman ağabey zırhlı araca alındı ve hızlı şekilde hastaneye sevk oldu.  Buradan da Adana'ya sevk ettiler, yarım saat daha geç kalsa şehit olabilirdi."



AĞABEY-KARDEŞ GİBİYDİK. ÇOCUKLARINI DÜŞÜNDÜM
  
Daha önceki operasyonlarda da polis Süleyman Yalçın ile görev  yaptıklarını vurgulayan Ertem, "Onunla ağabey kardeş gibi olduk. Konuşuyorduk.  Çocukları olduğunu biliyordum. Süleyman ağabeyin çocukları aklıma geldi. Kendimi  hiç düşünmeden siper ettim" diye konuştu.
 
YARALIMIZI, ŞEHİDİMİZİ GERİDE BIRAKMAYIZ
 
Bu olay yine olsa aynı şekilde davranacağını belirten Uzman Çavuş  Ertem, "O esnada ben değil kim olsa aynı şeyi yapardı. Biz Türk askeri olarak  yaralımızı, şehidimizi hiçbir şekilde cephede bırakmayız" dedi.Asker ve polisin, Şırnak'ta vatandaşların güvenliği için omuz omuza  mücadele ettiğini aktaran Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü:


 
"Polis ve asker burada ağabey, kardeş, baba, oğul gibiyiz. Hepimizin  bizi seven, yolumuzu gözleyen ailesi var. Kimimizin eşi, çocukları, hepimizin  anne babası var. Onların ve yüce Türk milletinin dualarıyla biz buradayız.  Teröristlerin güvenlik güçleri karşısında hiçbir şansı yok. Yol yakınken teslim  olsunlar. Burada vatandaşımız askerine, polisine sahip çıktı, çıkmaya da devam  ediyor. Her geçen gün yüzünde mutluluk ifadesi gördüğümüz vatandaşlarımızın  sayısı artıyor. Bizi en çok mutlu eden konu bu. Yoksa kaç terörist etkisiz hale  getirilmiş, bunlar ikinci, üçüncü hususlar."
 
VATANDAŞLARIN NORMAL YAŞAMA DÖNMESİ...

 
Bölgede istikrarın yeniden sağlanması için mücadele ettiklerini  vurgulayan Ertem, vatandaşların normal hayatına dönmesi, dışarıda işlerini  korkmadan yapmaları, dükkanlarını açmalarını ve çocukların güven içinde okula  gitmesini amaçladıklarını kaydetti. Ertem, "Bizim için başarı vatandaşın  huzuru, halkın rahat bir nefes alması, hendeksiz, barikatsız bir ortamda  yaşamaları, vatandaşımızın daima devletini yanında hissetmesi. Başarı insanımızın  askerine, polisine rahat bir şekilde sarılıp konuşması ve bundan korkmaması" diye  konuştu.
 
ASKERİM EĞİTİMLİDİR

 
Uzman Çavuş Ertem'in komutanı Mardin Özel Harekat Tabur Komutanı  Binbaşı Hüseyin Serin de askeriyle gurur duyduğunu belirterek, "Böyle yiğit  askerlerin tabur komutanı olmaktan onur duyuyorum. Personelim eğitimlidir. Cephe  hattında kimseyi geride bırakmaz. Kimseyi geride bırakmayız" değerlendirmesinde  bulundu.
 
TELSİZDEN DUYDUM, BU YİĞİT KİM DEDİM
 
O sırada başka bir hatta bulunduğunu ve olayı telsizden duyduğunu aktaran Binbaşı Serin, "Bu yiğit kim' dedim. Askerimi öğrendim. Dönüşte de  alnından öptüm" ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.