Hava Durumu

Yaralı asker otobüsle geldi, baba isyan etti

Hakkari'ye bağlı Çukurca Karayolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu ile Çukurca İlçesi Karataş Karakolu ve Darsinki Tepesi'nde bulunan askeri üs bölgesine teröristler tarafından eş zamanlı düzenlenen ve 6 asker ile 2 köy korucusunun Şehit olduğu saldırıda yaralanan İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, evine döndü.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2012 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2012 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaralı asker otobüsle geldi, baba isyan etti

Oğlunu şehir girişinde karşılayan baba Cengiz Yakut, yaralı oğlunun otobüsle gönderilmesine tepki gösterdi.

Hain saldırıda belinden yaralanıp, roket isabet etmesi sonucu mevziden aşağı düşen, İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, Hakkari Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Van Askeri Hastanesinde götürülerek tedavi altına alındı. Buradaki tedavisinin ardından geri birliğine dönen yaralı askere 20 gün moral izni verildi.

Hakkari'den Van'a karayolu ile, Van'dan Ankara'ya ise havayolu ile gelen Erhan Yakut, başkentten otobüsle İnegöl'e gelmek için hareket etti. Babası Cengiz Yakut, Annesi Arzu Yakut, kız kardeşi Büşra Yakut, evlerinin karşısındaki petrol istasyonu önünde yaralı askeri beklemeye başladı. Saat 05.00 sıralarında İnegöl'e gelen İnegöl'ü asker, ailesi ile kucaklaştı. Yaralı oğlunu gören anne Arzu Yakut, gözyaşlarını tutamadı.

91/4 tertip olarak Bilecik'teki acemi birliğinin ardından Hakkari Çukurca'ya bağlı Geçimli karakolunda usta birliğini yapan, geçtiğimiz ayda izne gelip dönen 8.5 aylık asker Erhan Yakut'un babası Cengiz Yakut, oğlunun can güvenliksiz bir şekilde otobüsle evine gönderilmesine tepki gösterdi. Yakut ailesinin 3 çocuğundan tek erkek çocuğu olan Erhan Yakut'un çatışma psikolojisinden kurtulamadığı gözlendi. Otobüsten iner inmez evladının boynuna sarılan baba Cengiz Yakut, "Geldiğin hale bak oğlum. Seni buraya devlet getirmesi lazım, devlet." diyerek tepkisini dile getirdi.

Yaralı asker Erhan Yakut, "Şuan anlatabilecek bir şeyim yok. Anlatamam yani. Hiç bir şey anlatacak durumda değilim. Savaştık geldik. Kafamda her şey silindi" diyerek dehşet gecesini anlatmaya çalışırken, baba Cengiz Yakut, "Vergi mükellefiyim ben. Vergi ödüyorum. Devlet benim verdiğim parayla gırtlağını doyuruyor. Ben böyle göndermedim askere çocuğumu. Psikolojisi gitmiş. Hani devlet? Ben Askeriyenin getireceğini bekliyordum. Arkadaşlarımdan bulduğum borç parayı oğluma gönderdim. Oğlumu Van'dan uçakla Ankara Etimesgut'a getirmişler. Oradan da otobüsle yollamışlar. Ben otobüsle geleceğini tahmin etmiyordum. Devletimiz illa bir şey yapacak diye bekliyordum. Ben çocuğumu evin önünde karşılayacaktım" dedi.

DEVLET GETİRMESİ LAZIMDI
Kamyon şoförü olduğunu ve oğlunun çatışmada yaralandığını Çorlu'da öğrendiğini belirten baba Yakut, "Arkadaşının telefonundan arayarak yaralandığını söyledi. Beni arkadaşının telefonundan değil, beni komutanları araması gerekirdi. Benim tepkim oğlumun otobüsle gönderilmesinedir. Devletim büyük, Yenişehir havaalanına çocuğumu uçakla indirip evime getirebilirdi. Yaralı olan oğlumun Ankara'dan 5 saatlik otobüs yolculuğu sonucunda nasıl geldi. Ben bunu merak ediyorum. Sırtında yarası var, o koltuklarda nasıl geldi. Uzanıp da, rahat ederek gelmesi lazımdı. Ben çocuğumu askere sapasağlam gönderdim, yaralı bir şekilde geldi. Olabilir ama devletimiz büyük bizim devlet getirmesi lazımdı. Çocuğumu yollarda karşıladığıma üzülüyorum. Temmuz ayı başında senelik izine gelip, tekrar birliğine göndermiştim. Ağustos'un 5'inde çatışmada yaşandı. Hemen hemen 1 ay oldu. Çatışmadan sonra 20 günlük moral izni vermişler şimdi. 20 günde düzelir mi düzelmez mi bilmiyorum" diye konuştu.

MORALMAN ÇOCUĞUM ÇÖKÜK DURUMDA
Oğlunun psikolojisini bozuk gördüğünü, buna da üzüldüğünü ifade eden baba Yakut, "Moralmen çocuğum çökük durumdadır. Konuşamadı bile. Şehitlerimizin ailelerine Allah sabır versin. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ailesi ile yol üzerinde hasret giderek yaralı asker Erhan Yakut, Ankara-Bursa karayolu topallayarak geçip karşıdaki evine ulaştı.
 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.