Hava Durumu

Yarbay Alkan'a ABD'li general savunması

Şehit kardeşinin cenaze törenindeki tepkisiyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan’ı Askeri Yüksek Disiplin Kurulu’nda savunan avukatlar, ABD’nin Afganistan’daki politikalarını eleştirdiği için disipline sevk edilen ancak korgeneralliğe yükseltilen emekli Korgeneral Michael Flynn’ın durumunu örnek gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 03:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 03:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yarbay Alkan'a ABD'li general savunması
PKK’lı teröristlerin 21 Ağustos 2015’te Şırnak’ta düzenlediği saldırıda şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde “Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur” diyen Jandarma Yarbay Mehmet Alkan ihraç istemiyle Askeri Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Daha önce de uyarı cezası verilen Alkan için dün korgeneral başkanlığında 5 general ile çeşitli rütbelerden subayların oluşturduğu Askeri Yüksek Disiplin Kurulu toplandı.


Michael Flynn

EMEKLİLİK İÇİN BAŞVURDU

17 Haziran’da 1.5 aylık rapor alan Yarbay Alkan’ın katılmadığı duruşmada Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ile 2 avukat savunma yaptı. Salona alınmayan 40 avukat ise duruşma sonuna kadar kapıda bekledi. Alkan’ın avukatları, müvekkillerinin raporlu olduğunu, kurula gelerek sözlü olarak dinlenmesi gerektiğini belirterek, karar için ek süre istedi. Avukatlar, “Müvekilimiz emekliye ayrılmak için dilekçe vermiş olup, bu konudaki kararın beklenmesi gerektiği, aksi halde verilecek bir kararla mağduriyet yaşatılacağı, birçok hakkından mahrum kalacağı, bunun da telafisi mümkün olmayan yaralar açabileceği görülmelidir” dedi.

SİYASİ AMAÇ GÜTMEDİ

Avukatlar savunmalarında, ABD Savunma İstihbarat Dairesi (DIA) eski şefi emekli Korgeneral Michael Flynn’ın durumunu da örnek gösterdiler. Flynn’ın tümgeneral rütbesinde olduğu dönemde ABD’nin Afganistan’daki politikalarını eleştirdiği, istihbarat zafiyetine atıfta bulunduğu belirtilen savunmada, “Daha sonra kendisi disipline sevk edilmiş, disiplin soruşturması sonunda Flynn’a ceza vermek yerine ödüllendirilerek ‘korgeneralliğe’ yükseltilmiştir. Müvekilimiz de yaptığı konuşmalarda herhangi bir siyasi amaç gütmediği gibi bir durum tespitinde bulunmuştur. Bunun dikkate alınması gerekir” denildi.

RAPOR EKSİK HAZIRLANMIŞ

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, yaptığı savunmaya ilişkin Hürriyet’e şunları söyledi: “Yarbay Alkan, raporlu olduğu dönemde kendisinden yazılı savunma istenmiş. Yazılı değil, sözlü savunması alınması gerekir. Tanıkların mutlaka dinlenmesi gerektiğini belirttim. Dosya içerisinde bulunan idari tahkik raporunun eksik olduğunu, basında çıkan bir kaç görüntünün izlenerek kanaat oluşturulduğunu ve buna göre rapor hazırlandığını bunun da eksik olduğunu söyledim. Usülün esasa feda edilmemesi gerektiğini bildirdim.”
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.