Hava Durumu

Yarısı FETÖ’cü çıktı!

HSYK’nın ihraç edip görevden uzaklaştırdığı 3 bin 495 hakim ve savcının arasında YARSAV üyesi 774 ismin olduğu ortaya çıktı. YARSAV'ın toplam üye sayısı ise bin 600. FETÖ, teröristbaşı Gülen’in talimatıyla 2010'dan sonra sızmaya başladığı YARSAV’ı 2014 HSYK seçimlerini kazanmak için kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yarısı FETÖ’cü çıktı!
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), eli kanlı terör örgütünün işgal girişiminin püskürtülmesinin ardından harekete geçmiş ve devlet yargısına alternatif olarak faaliyet gösteren FETÖ mensubu hakim ve savcılarla ilgili düğmeye basmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında, söz konusu örgüt mensubu olduğu değerlendirilen 2 bin 847 hakim ve savcı ihraç edilirken, 648 yargı mensubu da görevden uzaklaştırılmıştı.

774'Ü YARSAV ÜYESİİhraç edilen ve görevden uzaklaştırılan bu isimlerden 774'ünün ise mevcut YARSAV üyesi olduğu öğrenildi. YARSAV'ın toplam üyesi sayısı ise yaklaşık bin 600. Bu da devletin kılcal damarlarına sızan FETÖ'nün yargıyı dizayn etmek için YARSAV'a sızdığını bir kez daha ortaya koydu.

2010'DAN SONRA YARSAV'A KAYDILAR

Özellikle 2010 Anayasa Referandumu'nun ardından HSYK'ya seçilen mensupları sayesinde Danıştay ve Yargıtay'da önemli bir hakimiyet elde eden, ünvanlı tüm görevlere kendi adamlarını getiren örgüt mensubu hakim ve savcıların YARSAV'a üye olmaya başlamıştı. HSYK'nın hakkında işlem yaptığı 774 yargı mensubunun hepsinin de 2010'dan sonra YARSAV'a üye oldukları anlaşıldı. Bunda da Fetullah Gülen'in sohbet ve vaaz adı altında yaptığı konuşmalardaki talimatların etkili olduğu belirtiliyor.

HSYK SEÇİMLERİNDE AKTİF ROL ALDILAR

Hakimiyet kurduğu yargı eliyle kumpas soruşturma ve davalara imza atan örgütün YARSAV'a sızan üyeleri de 2014 HSYK seçimlerinde de aktif rol almıştı. Ölüm kalım savaşı olarak gördüğü bu seçimleri kazanmak için örgüt, 11 kişilik listeyle girdiği seçimlerde 10 adayın bağımsız aday olarak lanse etmişti. Örgütün ayrıca YARSAV kontenjanından yer alan bir mensubunu da listeye dahil ettiği ortaya çıkmıştı. Örgüt böylece YARSAV'ı destekleyen hakim ve savcılarının da oyunu almayı hedefledi. YARSAV'ın adayları o seçimde 886-2 bin 78 bandında oy alırken, gerçekte örgütün adayı olup YARSAV listesinden seçime giren söz konusu aday da 5 binin üzerine çıkarak örgütün diğer adaylarıyla aynı bantta yer almıştı.

Teröristbaşı Fetullah Gülen Teröristbaşı Fetullah Gülen HSYK gerekçesinde “Örgütün sözde lideri Fetullah Gülen'in sohbet ve vaaz adı altında şifreli şekilde gönderdiği talimatlar ile harekete geçtiği, bu kapsamda YARSAV derneğine de sızılarak bu derneğin seçimlerin kazanılması için kullanıldığı yaşanan süreç ile sabittir” denildi.

PEYGAMBERİ DE ALET ETTİLER

Seçim çalışmaları kapsamında 2014 Ekim ayında Adana'dan gelen bir kişinin Gülen'in rüyasında Kabe'ye gittiğini ve burada Peygamber ile görüştüğünü anlattığını aktaran yargı mensubunun ifadesinde şunların yer aldığı belirtildi: “Peygamber 'Seni üzüyorlar değil mi?' diye sordu. Gülen de 'Evet” manasında başını sallayıp ağladı. Peygamber, 'Merak etme az kaldı' dedi. Rüyayı anlattıktan sonra da 'seçim kesinlikle bizim galibiyetimizle sonuçlanacak' dedi.”
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.