Hava Durumu

Yaş üzüm izdihamı: 10 dakikada tükendi

Burdur'da üzüm üreticisine destek olmak amacıyla 1 buçuk ton yaş üzüm vatandaşa dağıtıldı. Üzümler 10 dakika içinde tükenirken, kısa süreli izdiham yaşandı

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaş üzüm izdihamı: 10 dakikada tükendi

Burdur Belediyesi, yaş üzüm üreticisine destek olmak amacıyla Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara 1 buçuk ton üzüm dağıttı. Üzüm dağıtımına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say ve CHP Belediye Meclisi Üyeleri katıldı.

KÜÇÜK ÇAPLI İZDİHAM YAŞANDI

Dağıtımının başlamasıyla vatandaşlar üzüm alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Vatandaşlara üzüm dağıtmak isteyen Başkan Ercengiz ise ancak birkaç vatandaşa yaş üzüm takdim edebildi. İlginin yoğun olması nedeniyle yaşanan küçük çaplı izdihamda Başkan Ercengiz, "Allah korusun ezeceğiz birbirimizi, herkese yetecek kadar var" demekle yetinebildi.

"BAĞDA KALAN ÜZÜM VATANDAŞA DAĞITILDI"

Yaş üzüm üreticisine destek olmak amacıyla 1 buçuk ton yaş üzümü vatandaşlara dağıttıklarını belirten Ercengiz, bundan önce de sıcak süt ve nar dağıtımı yaptıklarını hatırlattı. Bağda kalan üzümü, meydanda dağıttıklarını dile getiren Ercengiz, "Geçen yıl da hemen hemen bu mevsimde bir nar dağıtımı yaptık. Üreticimizin elinde kalan narın değerlendirilmesi konusunda zaman zaman yerel yönetim olarak bizden hem yardım hem de bize katkı verme anlamında üreticilerimizin bizden talebi oluyor. Bugün burada, üreticilerimizin üzüm bağında, asmasında kalmış üzümü, bizzat Burdur Belediyesi işçisinin giderek topladığı, poşetlediği, kasasına toplayıp vatandaşımıza duyuru yaparak, en azından vatandaşımıza taze bir üzüm yedirebildiğimiz bir ortam yaratmaya çalıştık" dedi.

"ÜRETİCİMİZİN MALININ DEĞERLENDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Yerel yönetimlerin üreticilere destek vermesi gerektiğini vurgulayan Ercengiz, "Burada iki unsur var, öncelikle üreticimizin malının değerlendirilmesini istiyoruz, yerel yönetimlerin üreticinin malına sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü üretimi değerli kılan karşılığında talebin olmasıdır, eğer değerliyse üretici üretime devam edecektir. Üretim değerli değilse görüyorsunuz bugün ette ve sütte yaşadığımız sıkıntı bugün bir buğday ithalatçısı olmamız, yaş sebze ve meyve de yaşadığımız temel sorunlardan bir tanesi de üretimin değerli olmayışıdır. Biz burada üretici dostlarımızın üzümünün bağında kalmaması için bize verdiği katkıya bir noktada hem ses olmaya hem de bu çağrımıza kulak veren yurttaşımıza taze üzüm yedirmeye çalışacağız. Şimdi yaptığımız işin miktarı veya buradaki karşılığının bence çok anlamı yok. Buradaki amacımız sesimizi duyurmak, daha önce fasulye üreticisine de gittik, süt üreticisinin derdine derman olmak için, sesini bir yerlere duyurmaları için gayret gösterdik. Eskiden Burdur'da üzüm bağları vardı, şimdi üzüm bağlarının büyük bir kısmı artık değerli olmadığı için maalesef tarım arazisi niteliğinden başka niteliklere dönüştürülmek isteniyor. Biz üretimimizin değerli olmasını istiyoruz, bu konuda da bize destek veren üreticilerimize teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 1,5 ton üzümü 5-10 dakika içinde dağıttık. Buradan da bir çağrı yapalım dalında çürüyen meyve sebze kalmasın, eğer üreticimiz bize bu konuda destek vermek isterse, biz dalında çürütmek yerine, yurttaşa yedirmeyi yeğleriz ve bu konuda da biz kendi işçimizle gideriz, çalışır, toplar, burada yurttaşımıza dağıtırız" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.