Hava Durumu

Yaşar Kemal Öykü Ödülü sahipleri belli oldu

Bursa’nın merkez Nilüfer Belediyesi’nin 2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri kapsamında düzenlediği Öykü Yarışması’nda Fatma Nuran Avcı birinci, Serenay Sasa ikinci ve Mehmet Sait Taşkıran üçüncü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaşar Kemal Öykü Ödülü sahipleri belli oldu
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlediği Yılın Yazarı Yaşar Kemal Öykü Yarışması Türkiye genelinde büyük ilgi gördü. Yaşar Kemal’in edebiyata getirdiği birikimin de etkileriyle, insana, topluma dair yeni bir bakış ve yorumla yazmaya yönelen, yazmayı kendine uğraş edinenlerin çalışmalarına olanak tanımak amacıyla düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından 562 kişi toplam bin 124 öyküyle başvurdu. 

Seçici Kurulu oluşturan Feyza Hepçilingirler, Semih Gümüş, Feridun Andaç, Nahit Kayabaşı ve Şafak Pala gönderilen öyküleri titizlikle değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda Yaşar Kemal Öykü Yarışması’nda Fatma Nuran Avcı birincilik, Serenay Sasa ikincilik ve Mehmet Sait Taşkıran üçüncülük ödülüne değer bulundu. Güldem Şahan, Osman Bahadır Çapar ve Hatice Kocabay’ın öykülerine de mansiyon ödülü verildi. Yarışmada birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye 1 TL, mansiyon ödülüne değer görülen 3 kişiye de 750’şer TL para ödülü verilecek. Yarışmanın ödül töreni 2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal Sempozyumu kapsamında düzenlenecek. Ayrıca yarışmaya katılan öykülerden 20’sinin yer alacağı bir de kitap yayımlanacak. Bu kitap törene katılanlara armağan olarak verilecek. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.