Hava Durumu

Yaşar Kemal son yolculuğuna uğurlandı

Türk Edebiyatının büyük kalemi Yaşar Kemal son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaşar Kemal son yolculuğuna uğurlandı
Ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü yazarın cenazesine siyaset, spor, sanat ve iş dünyasından çok sayıda seveni katıldı. Cenaze, ‘Yaşar Kemal onurumuzdur’ sloganları eşliğinde karanfillerle uğurlandı.

Yaşar Kemal’in cenaze namazı, öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılındı. Edebiyat çınarının cenazesine gelenleri cami avlusu almadı. Avluda kurulan taziye çadırında, törene gelenler Yaşar Kemal'ın eşi Ayşe Semiha Baban ve manevi oğlu Ahmet Güneştekin'e taziyelerini sundu. Törene; aralarında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu çok sayıda tanınmış isim katıldı. Askeri erkandan bir heyet de cenaze törenine gelerek aileye taziyelerini iletti. İki farklı noktaya bariyer konularak izdiham önlenmeye çalışıldı. Protokol için musalla taşının önüne ayrı bir yer açıldı. Cenazeye çok sayıda isim de çelenk gönderdi.

Önce öğle namazı kılındı, ardından cenazeye katılanlar hep birlikte saf tuttu. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Yaran cenaze namazını kıldırdıktan sonra helallik istedi. Omuzlara alınan Yaşar Kemal’in cenazesi, dualar eşliğinde cenaze aracına götürüldü. Bu sırada çok sayıda seveni tabuta karanfil attı.

Yaşar Kemal cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.