Hava Durumu

Yavru boz ayı ameliyata alındı

Sivas-Erzincan Karayolu'nda bir aracın çarpması sonucu annesi telef olan, kendisi de ayağından yaralanan yavru boz ayıya, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde cerrahi müdahalede bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yavru boz ayı ameliyata alındı


İki gün önce yaralı olarak kafes içinde getirildiği Bursa'da UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde tedavi altına alınan 1,5 yaşındaki yavru ayı, çekilen röntgende sağ ayağında iki yerde kırık tespit edilmesi üzerine ameliyat edildi.

UÜ Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Cihan,  yaptığı açıklamada, ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini söyledi.

Yavru ayının sağlık durumunun şu anda iyi olduğunu belirten Cihan, ''Ayağının enfeksiyon kapma riski var. Ayrıca kırıklarının iyileşmesi belli bir süre istiyor. Bu nedenle en az 1 ay kadar burada kontrol altında kalacak. Ardından da Karacabey'deki Ovakorusu Ayı Barınağı'na yerleştireceğiz. Ancak oradan da tam iyileşene kadar aralıklarla buraya getirip, kontrol edeceğiz. Ondan sonra da durumuna göre doğaya salınıp salınmamasına karar vereceğiz'' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.