Hava Durumu

Yavru köpek için seferber oldular!

İstanbul Beykoz'da 8 gün önce sondaj için açılan 70 metre derinliğindeki kuyuya düşen yavru köpeği kurtarma çalışmaları devam ediyor. Köpeğin, bir insanın giremeyeceği kadar dar olan kuyudan kurtarılmasına çalışılıyor. Yavru köpeğe sadece yaşayabileceği kadar yemek ve su veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yavru köpek için seferber oldular!

Beykoz, Dereseki Mahallesi'nde kuyuya düşen yavru köpeği kurtarma çalışmaları devam ediyor. İtfaiye ekipleri, AFAD, veterinerler ile hayvanseverler, köpeği düştüğü kuyudan çıkarmak için 8 gündür çalışıyor. Yavru köpek 8'inci gününde de kurtarılmayı beklerken, AFAD ekipleri sürekli farklı yöntemler kullanarak köpeği kuyudan çıkarmaya çalışıyor.

Köpeği kurtarma çalışmalarını yakından inceleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Arkadaşlarımız ellerinden gelen tüm metotları kullanıyorlar. Yeni yeni yöntemler deniyorlar. Hayvanı yukarı çekmek için çalışıyorlar. Ama hayvan yapılan bu çalışmalara pek cevap vermiyor, atılan tuzakların hiçbirisine gelmiyor. O tuzaklarla hayvanı irtibatlandırmadan yukarı çekmek şansı hiç yok. Bekliyoruz, arkadaşlar yeni metotlar denemeye çalışıyorlar. Daha tecrübeli olan yerlerden bilgi aktarımı yapmaya çalışıyorlar. Arkadaşlarımız büyük gayretle köpeği kurtarmak için emek gösteriyorlar. İnşallah o kadar emek bu boşa gitmez. Bu hayvanı kurtarmak nasip olur" dedi.

İBB'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

İBB'den de operasyonla ilgili açıklama geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri su altı kamerası ve enkaz altı görüntüleme cihazı (gigracam) ile mahsur kalan köpeğin canlı görüntülerine ulaştı. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra İSKİ ekipleri de kurtarma çalışmalarına kanal içi tarama kameraları ile katılıyor.

4 Şubat tarihinden beridir kuyuda bulunan köpeğin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için kuyunun üzerine pnömatik iklim çadırı ve ısıtma sistemi kuruldu. Böylece köpeğin ısısının korunması sağlanıyor. İtfaiye ekipleri, 30 cm çapındaki kuyuda mahsur kalan köpeği kurtarabilmek için çeşitli yakalama sistemleri kullanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.