Hava Durumu

Yaz meyveleri dinç tutuyor

Uzmanlar, vücuttaki halsizlik, yorgunluk ve zihinsel yorgunluğa karşı çilek, kiraz, şeftali ve kayısının faydalarına dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2012 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2012 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yaz meyveleri dinç tutuyor

"Çok sıcak" dediğimiz yaz günlerinin en iyi serinleticisi, eşsiz atıştırması ve hatta çoğu zaman da ana yemeği olan yaz meyvelerinin yararları saymakla bitmiyor. Uzmanlar, yaz mevsiminde iyi bir vitamin ve mineral kaynağı olan meyve ve sebzelerden günde 5 porsiyon yemeyi öneriyor. Vücuda kuvvet veren çilek kolesterolü düşürürken, damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan ve kansere karşı koruyucu özelliğe sahip olan çilek, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasında çok faydalı olduğu gibi bağırsak kurtlarını döküyor, idrar söktürüyor ve vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırıp, kanı temizliyor.

Yaz aylarının eşsiz tatlarından olan erik ise, yüksek antioksidan kapasitesi olan bir besin. Bünyesinde B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitaminleri, protein, karbonhidrat, selüloz ve mineral olarak da kalsiyum, sodyum, demir, potasyum ve magnezyum bulunan erik, regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terletici özelliğe sahip. Sinir sistemini takviye ederken, kanı temizliyor ve kansızlığa çare oluyor.

KİRAZ 10 ASPİRİNDEN ETKİLİ
Güçlü bir ağrı kesici olduğu belirtilen kirazın ise 20 tanesinde 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirin'den 10 kat daha fazla olduğu tespit edildi. Kolesterolü ve kan şekerini düşüren kirazda bulunan flavanoidler ise vücuttaki zehri temizliyor, antioksidan etki yapıyor ve kabızlığı gideriyor. Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olan kiraz, böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyip, varsa zamanla döküyor. Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olan kiraz. yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlıyor.

Bol miktarda vitamin, potasyum ve demir kaynağı olan üzümün ise en önemli özelliği kan yapması. Ayrıca bedeni ve zihni güçlendirip, zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlayan üzüm, yüksek tansiyonu düşürüyor. Mide ülseri, gastrit, karaciğer hastalıkları, dalak rahatsızlıkları, romatizma ve mafsal iltihaplarında faydalı olan üzüm, kabızlığı gideriyor, cilt güzelliği sağlıyor.

 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.