Hava Durumu

Yazıcı: Cumhurbaşkanı adayı olan kişi milletvekili adayı olamayacak

Uyum yasaları ile ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Adaylıkları düzenleyen 20-25 maddelik yeni bir paket Meclis'e gelebilir. En önemli iki konu 100 bin seçmen imzası nasıl bildirilecek? Aday olacak kişi hem milletvekili hem cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi? Bizim düşüncemiz ağırlıklı olarak cumhurbaşkanı adayı olan kişinin milletvekili adayı olmaması yönünde" ifadesi kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2018 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2018 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yazıcı: Cumhurbaşkanı adayı olan kişi milletvekili adayı olamayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı CNN Türk'te katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. ABD-Rusya restleşmesi ile ilgili de konuşan Yazıcı "Kimyasal silah kullanana yaptırım olmalı.Biz vicdani ve rasyonel davranıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yeni dözenlemeler yapılacağını anlatan Yazıcı, "Adaylıkları düzenleyen 20-25 maddelik yeni bir paket Meclis'e gelebilir. En önemli iki konu 100 bin seçmen nasıl bildirilecek. Aday olacak kişi hem milletvekili hem cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi? Bizim düşüncemiz ağırlıklı olarak cumhurbaşkanı adayı olan kişinin milletvekili adayı olmaması yönünde. Bun konu yapacağımız çalışma sonnuda yazıya dökülecek" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.