Hava Durumu

Yediselviler'e Aile Sağlığı Merkezi

Yıldırım Belediyesi, Yediselviler Mahallesi'ne 15 bin kişinin ihtiyacına cevap verecek aile sağlığı merkezi kazandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yediselviler'e Aile Sağlığı Merkezi

Sağlık alanında yatırımlarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, Yediselviler Mahallesi sakinleri ile yakın bölgedeki Sıracevizler ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar için yürüme mesafesinde modern bir aile sağlığı merkezi inşa ediyor. 410 metrekare alanda inşa edilen ve bünyesinde 4 adet muayene odası, engelli poliklinik odası, laboratuvar, eğitim toplantı odası, bebek ve çocuk izleme odası, gebe izleme ve aile planlama odası bulunan merkez tamamlandığında bölgede yaşayan vatandaşlara önemli imkanlar sağlayacak. Sağlık alanında öncü projelere imza atmaya devam ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yapım aşaması yüzde 90 seviyesinde olan ve kısa süre içerisinde faaliyete geçecek aile sağlığı merkezimiz Yediselviler Mahallemize değer katacak. Modern binamızda doktorlarımızla vereceğimiz sağlık hizmetlerimizle vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırarak yaşam kalitelerini yükselteceğiz" dedi.

Yediselviler'de inşa edilen merkezin komşu mahallelerde de birçok kişiye sağlık imkanı sunacağını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Vatandaşlarımızın sağlık ihtiyacını karşılamak adına, Yediselviler, Sıracevizler ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinin ortak noktası olan bölgeye aile sağlığı merkezi kazandırıyoruz. Özellikle bu gibi eski mahallelerimizde genellikle yaş ortalaması da yükseldiği için, vatandaşlarımız sağlık kurumlarının yürüme mesafesinde olmasını arzu ederler. Biz de bu amaca uygun olarak belediyemize ait olan kıymetli bir alanda çok modern bir sağlık merkezi inşa ederek, 15 bin insanın ihtiyacına cevap verecek adeta bir tıp merkezi hüviyetindeki yapıyı ilçemize kazandırıyoruz. 410 metrekarelik alanda yapımı süren merkezimiz bugün itibarıyla yüzde 90 seviyesinde. Kısa süre içerisinde merkezin inşasını tamamlayarak doktorlarımızın çok nezih bir ortamda vatandaşlara hizmet etmesini sağlayacak fiziki bir mekan oluşturuyoruz" diye konuştu.

Belediyelerin hizmet anlayışında, yürütülen rutin çalışmaların yanında vatandaşların ihtiyaçlarını da kısa sürede karşılamak olması gerektiğini işaret eden Başkan Edebali, "Yerel yönetimlerin hizmet anlayışında, vatandaşların gündeminde öncelikli olarak yerine getirilmesini istedikleri ihtiyaçları karşılamak olmalıdır. Belediyelerin görevi çöp toplamak, asfalt dökmek ve altyapı çalışması yapmak gibi rutin hizmetlerin yanında diğer alanlarda da vatandaşların taleplerini karşılamaktır. Özellikle eğitim ve sağlık konularında yerel yönetim olarak yapmamız gerekenin daha fazlasına ulaşmayı hedefliyoruz. Belediye olarak inisiyatif kullanarak sağlık alanında vatandaşlarımız için çok önemli olan bu ihtiyacı karşılıyoruz. Öncelikli hizmet grubumuzda yer alan çocuklar, gençler, kadınlar ve engellilerimizle birlikte 7'de 70'e tüm vatandaşlarımız merkezimizden faydalanabilecek. En ince ayrıntısına kadar düşündüğümüz modern binamızda en iyi imkanları sunacağız. Amacımız insan sağlığının her şeyin önünde olduğu bilinciyle insanlarımıza kesintisiz sağlık hizmeti vererek Yıldırımlıları sağlığına en kısa sürede kavuşturmak. İdeal şehir hedefimiz kapsamında yarınların Yıldırım'ını oluşturmak için hayatın tüm alanları ile ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.