Hava Durumu

"Yeni anayasa Türkiye'yi süper güç yapacak"

TESİAD tarafından düzenlenen 9. geleneksel TESİAD yemeği Merinos AKKM'de gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2012 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2012 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Yeni anayasa Türkiye'yi süper güç yapacak"
Tüm Etkin Sanayici İşadamları ve İşkadınları Federasyonu (TESİAD) Genel Başkanı İlyas Bozkurt, insanları birlik ve beraberliği sağlayacak bir anayasının hazırlanmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Kavga, gürültü ve ideolojik çekişmelerin bittiği Türkiye, 2050'li yıllarda dünyada tek başına söz sahibi olacak süper güç haline gelecek" dedi.

Programda konuşan TESİAD Başkanı İlyas Bozkurt, Türkiye'de cari açığın bu sene 76 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Cari açığın ekonomi üzearinde bir baskı unsuru olduğuna işaret eden Bozkurt, "Dış ticaret açığımız 105 milyar doları geçti. Uluslararası anlamda bir ülkenin cari açığın milli hasılanın yüzde 4'ünü geçmemesi gerekiyor. Bizim şu anda gayri safi milli hasılamız 772 milyar dolar olduğuna göre, cari açığımızın 31 milyar doların üzerine çıkmaması gerek. Halbuki cari açığımız 76 milyar dolar. 46 milyar dolar daha fazla cari açık veriyoruz. İhracatımıza bakarsak, toplam ihracatımız 134 milyar dolardır. Bu ihracatın ise 94 milyar doları 5 kalemden geliyor. Makine, metal sanayi, kara, hava, deniz ve demir yolları taşıtlarının üretimi, tekstil, gıda ve mobilya sektörlerinden oluşan bu 5 sektöre yatırım yapılmalı. Cari açığa sebep ola sektörlere yatırım yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

İnsanları birlik ve beraberliğe yöneltecek bir anayasanın hazırlanması için son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin bir bütün olduğunu söyleyen Bozkurt, "Türk'ü Kürt'ü Lazı ve Çerkezi ile hangi boydan ve soydan gelirse gelsin bu milletin evlatları hepsi bir kardeştir. Kavga, gürültü ve ideolojik çekişmelerin bittiği ve herkesi kardeşçe yaşadığı bir Türkiye, bölgesinde güçlü bir demokrasi ve sağlam ekonomiye sahip olabilir. 2023 yılında dünyanın en önemli 4-5 ekonomisi arasına girmekle kalmaz. 2050 yılında dünyada tek başına söz sahibi olacak süper güç haline gelmeyi başarabilir" diye konuştu.

AK Parti Bursa Millekvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, anayasadaki darbe zihniyetini kaldırmak istediklerini belirterek, "Bizler artık darbe anayasalarıyla ilerlemek istemiyoruz. Darbelerden ve darbecilerden bıktık. Artık demokratik toplum ve anayasa istiyoruz. Bizler hukukçu AK Parti milletvekilleri olarak bunu yüksek sesle her yerde söylemeye devam edeceğiz. Daha güçlü ve büyük Türkiye için hep beraber el ele diyorum" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Bozkurt, Şerbetçioğlu'na plaket verdi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.