Hava Durumu

Yeni Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati nereli, kaç yaşında? İşte biyografisi....

Lütfi Elvan'dan sonra göreve gelen yeni Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? Soruları Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından merak konusu oldu. İşte Nureddin Nebati'nin hayatı ve hakkında merak edilenler...

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 01:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati nereli, kaç yaşında? İşte biyografisi....

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yeni Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

İşte Nureddin Nebati hakkında bilgiler...

YENİ MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu.

Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

NUREDDİN NEBATİ NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri Vakıf ve Derneğin Üyeliği devam etmektedir.

NUREDDİN NEBATİ BİYOGRAFİSİ...

Halen ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.