Hava Durumu

"Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi" Bursa'da başladı

Basın İlan Kurumunun, İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü işbirliğiyle organize ettiği "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı" başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2017 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2017 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi" Bursa'da başladı

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve müfredatı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından onaylanan eğitim programında, gazeteci olmak isteyen gençler "medya" konulu 13 farklı derste pratik ve teorik eğitim alacak.

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, programın açılışında yaptığı konuşmada, her kurumun buna benzer istihdam ve sosyal projeleri olması gerektiğini söyledi.

İŞKUR'un programa katılan genç gazeteci adaylarına aldıkları her ders başına ücret ödeyeceğini dile getiren Canbey, ''Bu proje, vereceği eğitim yanında yerel basının ve genel anlamda gazetecilerinde desteklenmesi anlamına geliyor. Bu projeden sonra ise Basın İlan Kurumunun toplumda daha iyi tanınmasını sağlamak ve bu tip eğitim ve istihdam projelerine devam etmek bizim en önemli görevlerimiz arasındadır." dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da genç gazetecilere hitaben, ''Bu eğitimde sizleri aydınlatacak arkadaşların çoğu sahadan gelen kişiler. Bu program çok önemli çünkü artık nesil değişiyor. Bu nedenle artık bu mesleğe bir standart gelmesi gerektiğine inanıyorum." görüşünü iletti.

Türk milletinin 15 Temmuz'da gösterdiği şanlı direnişin ve kahramanlık destanının en büyük etkenlerinden birisinin yeni nesil gazetecilik olduğuna dikkati çeken Kolaylı, şöyle konuştu:

''O gün her yer sarılmaya çalışılırken ve TRT bile işgal edilmişken tüm diğer medya ve haber kuruluşları bunların darbeci olduklarını halka anlatıyordu ve insanları bilgilendiriyordu. Bu yeni nesil gazetecilik halkımızı o gün ayağa kaldırdı ve 15 Temmuz kahramanlık destanının yazılmasındaki en önemli etkenlerden birisi oldu.''

Medya alanında nitelikli ve eğitimli eleman istihdamını artırmayı amaçlayan program, 3 hafta süresinde hafta içi her gün yapılacak.

Basın alanında deneyimli isimlerin yanı sıra aynı alanda kariyer yapmış akademisyenler de tecrübe ve bilgilerini geleceğin gazetecileriyle paylaşacak.

Öte yandan, Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı'na katılan 40 kursiyere katılım gösterdikleri her gün için İŞKUR tarafından 20 lira ücret ödenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.