Hava Durumu

Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi Bursa'da başlıyor

Basın İlan Kurumu tarafından düzenlenen 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı' 6 Mart Pazartesi günü Bursa'da başlıyor. İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü ile ortaklaşa organize edilen eğitim programıyla medya sektöründe nitelikli eleman istihdamının artırılması amaçlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2017 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2017 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi Bursa'da başlıyor

Dünyada bilgi teknolojilerinde yaşanan değişim ve dönüşümün gerekliliği karşısında nitelikli insan kaynağını oluşturmak, bir başka ifadeyle; yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla Basın İlan Kurumu tarafından istihdam amaçlı eğitim programı hazırlandı. Müfredatı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından onaylanan eğitim programında basın sektöründe çalışmayı hedefleyen gençler 13 farklı ders başlığı altında teorik ve pratik eğitime tabii tutulacak. Program sonunda başarılı olan kursiyerler sertifikalandırılacak. Sertifikayı almaya hak kazanan katılımcıları istihdam edecek medya kuruluşları İŞKUR'un kendilerine sağlayacağı avantajlardan faydalanma imkanı bulacak. Ayrıca sertifika sahibi gençler resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerin fikir işçisi kadrosunda doğrudan yer alabilme fırsatını elde edecekler.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde 6 Mart Pazartesi günü başlayacak Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı hafta içi her gün olmak üzere 3 hafta sürecek. Basın alanında kariyer yapmış akademisyenlerin yanı sıra, sektörde önemli görevlerde bulunan yirminin üzerinde isim bilgi, deneyim ve tecrübelerini gazeteci adaylarına aktaracak.

Eğitim programını öğrenciler için daha verimli hale getirmek amacıyla bir dizi söyleşi yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Nuri Kolaylı, Bursa Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad GölbaşıI, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen gibi birçok önemli isim söyleşilere katılarak alanlarıyla ilgili gazeteci adaylarıyla bir araya gelecek.

Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programına kayıt yaptıran, çoğunluğu iletişim fakültesi mezunu olmak üzere 40 kursiyere katılım gösterdikleri her gün için İŞKUR tarafından 20 TL ücret ödenecek.



Basın İlan Kurum Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programının ilkinin İstanbul'da düzenlendiğini hatırlatarak, "Bursa pek çok sektörde olduğu gibi basın sektöründe de Türkiye'nin öncü illeri arasında yer alıyor. Genel Müdürlüğümüzün girişimi ve başlatmış olduğu projelerle, yazılı basın sektörünün yapısal ve dijital dönüşümü hedefine yönelik vizyon ve talimatları doğrultusunda Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programını Bursa'da düzenleyerek, İŞKUR'un sağladığı fırsatlardan basın sektörünün faydalanmasının yolunu açmak istedik. 6 Mart Pazartesi günü başlayacak programın başta Bursa basını olmak üzere katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim sonunda sertifikalandırılacak başarılı katılımcıların medya sektöründe istihdam edilmeleri en büyük arzumuzdur." dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.