Hava Durumu

Yeni parti hazır... Haziran seçimlerine yetişecek

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, daha önce kurulacağını açıkladığı yeni siyasi partiyi, yarın düzenleyeceği bir toplantıyla tanıtacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2014 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2014 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni parti hazır... Haziran seçimlerine yetişecek
Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, daha önce kurulacağını açıkladığı yeni siyasi partinin kuruluş çalışmalarını tamamladığını bildirdi.

PARTİ ADINI YARIN DUYURACAK

Bal, partinin adını, amblemini, tüzük ve programı ile ilkelerini yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak.

AK PARTİ'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

17 Aralık ve 25 Aralık sürecinden sonra AK Parti'den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, medyaya yansıyan yeni bir siyasi oluşum içinde olduklarını belirtmişti.

"LİDERLİK BEN YAPIYORUM AMA..." DEMİŞTİ

Din ve Atatürk üzerinden siyasetin sona ermesi gerektiğini vurgulayan Bal, "İşte biz bunun için demokrasiye inanan, şeffaflığa inanan, hukuk devletine inanan herkesle el ele, hiçbir ayrımcılık yapmadan, merkezin sağında fakat solu da kucaklayan bir şekilde yolumuza devam ediyoruz." diye konuşmuştu. Alevi'si ile Sünni'si ile, Kürdü ile Türkü ile, ülkücüsü, dindarı ile kendilerine yönelik ciddi bir muhabbetin olduğunu belirten İdris Bal, partinin genel başkanın kim olacağı sorusuna "Efendim, bir buçuk-iki yıldır bu çalışmanın önderliğini, liderliğini ben yapıyorum. Ama buradaki liderlik, biz geçmişteki liderlikten ağzı yanan insanlar olarak istişare diyoruz." demişti.

BAL: 2015'E GİREMEYEN BİR HAREKET YAŞAYAMAZ

"2015'e giremeyen bir (siyasi) hareket yaşayamaz" diyerek Haziran'da yapılması öngörülen seçimlere partiyi yetiştireceklerini ifade eden İdris Bal, partiye destek veren milletvekilleri, parti ismi, amblemi gibi detayları daha sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını aktarmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.