Hava Durumu

Yeni sistem Beşiktaş'a yaramadı! 10 milyon euroluk zarar

Beşiktaş, UEFA'nın yeni prim yönetmeliğine göre bu sezonki performansıyla 10 milyon euro daha çok kazanacaktı. 25 milyon euro kasasına koyan siyah-beyazlılar, 35 milyon euronun sahibi olacaktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2018 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2018 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni sistem Beşiktaş'a yaramadı! 10 milyon euroluk zarar

Milliyet Gazetesi'nden Onur Dinçer'in haberine göre; Şampiyonlar Ligi'nde rekorlar kıran Beşiktaş, bu sezonki performansını gelecek sezon göstermiş olması halinde ya da Şampiyonlar Ligi'nin yeni yönetmeliği bu sezon uygulanmış olması halinde çok daha büyük kazançlara imza atacaktı.

50 MİLYON EUROLUK GELİRİN SAHİBİ OLDU

Devler Ligi'nde grup aşamasında rekor puanın yanı sıra rekor kazanca da imza atan siyah-beyazlılar, grup aşamasından namağlup çıkmalarının ardından eşleştiği Bayern'e son 16 turunda elendi, sadece performans primi olarak 25.7 milyon euro ile sezonu noktaladı. Buna yayın havuzunun da eklenmesiyle 50 milyon euroluk bir gelirin sahibi oldu.

YENİ SEZONDAN SONRA YENİ PRİM SİSTEMİNE GEÇİLECEK

Beşiktaş'ın sadece performansı karşılığında elde edeceği gelir yeni sisteme göre 35,3 milyon euro olacaktı. UEFA ile Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) arasında varılan anlaşmaya göre 2018-19 sezonundan itibaren yeni prim sistemine geçilecek. Buna göre gruba katılım, galibiyet-beraberlik ve ileriki turlar için verilen paralarda büyük artışlar meydana gelecek. Bu durum, önümüzdeki sezondan itibaren bu kulvarda mücadele edecek ekiplerin daha büyük gelirlere imza atmalarını sağlayacak. Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacak takım sadece performansa bağlı primlerden 100 milyon euronun üstünde kazanabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.