Hava Durumu

Yeni sistemin ilk gününde dolar ne oldu?

Dolar/TL yeni kabinenin açıklanması sonrası yükselişe geçerek akşam 4.75 seviyelerine kadar tırmandı. Kur sabah ilk işlemlerde ise 4.70'ten 4.67 seviyelerine doğru çekildi. Analistler, yeni ekonomi kurmaylarının piyasalara vereceği ilk mesajların önemli olacağı görüşünde.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni sistemin ilk gününde dolar ne oldu?

Yeni dönemin ilk kabinesinde ekonomi yönetimi baştan aşağı değişti. Dolar/TL ilk tepki olaak 4.75 seviyelerine kadar yükseldi. Euro/TL ise 5,57 seviyesinin üzerinde çıktı. Böylece TL'de dün akşam yüzde 4'e yakın değer kaybı yaşandı. Dolar kabinenin açıklanması öncesi 4.58 seviyesinde hareket ediyordu.

GÜNÜN İLK RAKAMLARI

Kur yeni güne ise 4.70'in üzerinde başlarken, ardından gevşeyerek 4.67 seviyelerine indi. Euro/TL ise 5.49 seviyesinde işlem görüyor.

İLK MESAJLAR ÖNEMLİ

Yeni kabinede eski ekonomi yönetiminden Mehmet Şimşek, Naci Ağbal, Nihat Zeybekci ve Lütfi Elvan yer almadı. Piyasadaki temkinli hareketin nedeni ise yeni ekonomi ve para politikalarına ilişkin bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine yönelik belirsizlik. Analistler, yeni ekonomi kurmaylarının piyasalara vereceği ilk mesajların önemli olacağı görüşünde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.